Sosyal Medya

Güncel

İnsan kaçakçılığı operasyonu: 20 gözaltı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütlü halde göçmen kaçakçılığı yapmak suçuyla ilgili 17 Şubat Salı günü İstanbul, Aydın ve Ankara'da eş zamanlı operasyon yapıldı.



Operasyonda toplam 20 ÅŸüpheli gözaltına alındı. 6 aydır devam ettiÄŸi öÄŸrenilen soruÅŸturma kapsamında ÅŸebekenin yurtdışına kaçırmak istediÄŸi 600 kaçak göçmenin yakalandığı belirtilirken, yapılan son operasyonda ise 23 kaçak göçmen yakalandı.
30 BÄ°N DOLAR VE ÇOK SAYIDA PASAPORT ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°
Åžüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 30 bin dolar, tabanca, 19 Türkiye, 19 Ä°ran, 6 Ä°talya, 5 Fransa ile birer Almanya , Ä°spanya, Ä°rlanda, Ä°sveç, Hollanda ve Afganistan sahte pasaportları ele geçirildi.
Ayrıca çok sayıda deÄŸiÅŸik ülkelere ait pasaport fotokopisi, vize, hologram, UV ışığı, 2 renkli yazıcı ile para sayma makinesi ele geçirildi.
ÅžÜPHELÄ°LER ADLÄ°YEYE SEVK EDÄ°LDÄ°
Gözaltına alınan 20 ÅŸüpheli, Vatan Caddesi'nde bulunan Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸüne getirilerek ifadelerine baÅŸvuruldu. Åžüphelilerden 2'si emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 18 ÅŸüpheli ise Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.