Sosyal Medya

Güncel

Afrikalı havacıları Türkiye eğitecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ile işbirliği halinde, özellikle Afrika'daki sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.



Türkiye, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO)​ ile iÅŸbirliÄŸi halinde, Afrika'da sivil havacılık alanındaki teknik personelin eÄŸitimini gerçekleÅŸtirecek.

UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin'i kabul etti. 

Bakan Elvan, görüÅŸmenin ardından yaptığı konuÅŸmada, sivil havacılık alanında uluslararası düzeyde düzenleyici bir kurum olan ICAO'nun, aynı zamanda ülkelerin sivil havacılıktaki denetimlerini gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi.

Faydalı bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiklerini dile getiren Elvan, "Özellikle sivil havacılık alanında Afrika ülkelerinin sivil havacılıkla ilgili teknik elemanlarının eÄŸitimini üstlenmiÅŸ bulunuyoruz. Åžu ana kadar aslında çok deÄŸiÅŸik ülkelere yönelik olarak eÄŸitim programlarımız uygulanıyordu ama bunu resmi olarak ortaya koymuÅŸ olduk. Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ile iÅŸbirliÄŸi halinde özellikle Afrika'daki sivil havacılık alanındaki teknik personelin eÄŸitimini birlikte gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bu da Türkiye için bir gurur ve onur meselesi" diye konuÅŸtu.

Türkiye'nin uluslararası sivil havacılık alanında etkinliÄŸinin önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Elvan, son 10 yılda bu alanda ciddi geliÅŸmelere imza atıldığını söyledi. Elvan, 3. havalimanının yapılmasıyla Ä°stanbul'un bir anlamda havacılık sektöründe tüm dünyaya hizmet edebilecek konuma geleceÄŸini ifade etti. 

Uluslararası sivil havacılıkta denetimi çok önemsediklerini belirten Elvan, organizasyonun ölçütleri çerçevesinde tüm sivil havacılık faaliyetlerini yürüttüklerini, bu konuda oldukça hassas davrandıklarını kaydetti.

Türkiye’nin 2016 ICAO Konsey ÜyeliÄŸi adaylığına iÅŸaret eden Elvan, Türkiye'nin sivil havacılıkta saÄŸladığı geliÅŸmeler ve geldiÄŸi nokta itibarıyla üyeliÄŸi hak ettiÄŸini vurguladı.

ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin de Türkiye'nin hava trafiÄŸinin yanı sıra sivil havacılık alanındaki faaliyetlerinde de artış olduÄŸunu söyledi.

Türkiye'nin yalnızca havalimanları açısından deÄŸil, aynı zamanda üretim ve imalat açısından önde gelen bir ülke olduÄŸunu ifade eden Benjamin, görüÅŸmelerin her iki tarafa da kazanç saÄŸladığını dile getirdi.

Benjamin, imzalanan anlaÅŸmanın Türkiye ile organizasyon arasında bir ilk olduÄŸunu ve bu açıdan da büyük önem arz ettiÄŸini kaydetti.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.