Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mal varlıklarına el konuldu

Mısır Devrim Konseyi üyesi 30 kişinin mal varlığına el konulduğu öğrenildi.



Mısır'da, yurt dışında yaÅŸayan darbe karşıtlarının kurduÄŸu Mısır Devrim Konseyi üyelerinden 30 kiÅŸinin mal varlığına el konulduÄŸu belirtildi.

Adalet Bakan Yardımcısı Ä°zzet Hamis'in baÅŸkanlığındaki Ä°hvan'ın mal varlığının idaresine iliÅŸkin oluÅŸturulan "Ä°hvan'a BaÄŸlı Mal Varlıkları ve Emlak Komitesi"nden yapılan açıklamada,"Devrim Konseyi üyesi 30 kiÅŸinin, gerek ülke içinde gerekse ülke dışındaki taşınır, taşınmaz mallarına ve banka hesaplarındaki paralarına el konuldu" denildi.

Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) yöneticilerinden Mısır Devrim Konseyi Üyesi Abdulmevcud ed-Derdiri, daha önce altı defa mal varlığına el konulduÄŸunu belirterek, "Bu kararlar, devrim mücadelemizi engellemeyecek. Tüm meydan okumalara raÄŸmen Mısır'ı, hukuk ve özgürlükler devleti yapmak için çalışmaya devam edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Derdiri, Konsey'in karara iliÅŸkin resmi tutumunu daha sonra açıklayacağınısöyledi.

Ä°stanbul'da AÄŸustos 2014'te kurulan "Mısır Devrim Konseyi" adı verilen oluÅŸumda farklı siyasi akımlardan muhalifler yer alıyor. Aralarında Ä°hvan yöneticilerinin yanı sıra eski bakan, milletvekili, hukukçu, aktivist ve Hristiyan isimlerin de bulunduÄŸu Konsey, "askeri darbe yönetimine karşı gençleri ve devrimci güçleri birleÅŸtirme, geçmiÅŸte yaÅŸanan ihlallerin karşısında yer alma, barışçıl halk hareketlerini destekleme ve geleceÄŸe dair ortak bir vizyon belirlemeyi" hedefliyor.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013'te, "Ä°hvan'ın ve baÄŸlı tüm oluÅŸumların faaliyetlerinin yasaklanması, teÅŸkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermiÅŸti. Mahkeme ayrıca Ä°hvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluÅŸturulması yönünde karar almış, bu çerçevede birçok Ä°hvan mensubu ve teÅŸkilata baÄŸlı kurumun mal varlıklarına el konulmuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.