Sosyal Medya

Güncel

İşyerleri Kürtçe 'açık-kapalı' olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan işyerlerine Kürtçe ‘açık-kapalı’ tabelaları dağıttı. Amaç Kürtçenin kullanımının yaygınlaştırılması.



21 Åžubat Anadil Günü için yürüyüÅŸ ve çeÅŸitli etkinlikler düzenlemeye hazırlanan Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi, etkinlikler kapsamında esnaflara Kürtçe tabelalar dağıttı. BüyükÅŸehir belediyesi logosu ÅŸeklinde tasarlanan tabelaların bir yüzünde Kürtçe 'vekiri' yani açık, diÄŸer yüzünde ise 'gırti' yani kapalı yazıyor. Tabelalar ilk olarak BaÄŸlar ilçesinde dağıtıldı. Belediye Kültür Daire BaÅŸkanı BaÅŸkanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi yöneticileri iÅŸyerlerini gezerek esnaflara tabelalarını verdi. 

ÖZETLE

Kürtçe tabelalarda da yaygınlaşıyor

 

BüyükÅŸehir Belediyesinin eÄŸitimden sorumlu baÅŸkan danışmanı Åžerif Derince, Kürtçe'ye sahip çıkmayı amaçladıklarını söyledi:

"Dünyada dilleri yasaklı olan tüm ülkelerde 21 Åžubat “Dünya Dil Åžehitleri Günü” olarak anılıyor. Bölgede ise 21 Åžubat Ana Dili Günü olarak kutlanıyor. Bizde bugün vesilesiyle dilimize sahip çıkmalıyız. Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi, Kurdî-Der ve TZP-Kurdi ile birlikte birçok etkinlik planladık. Bu baÄŸlamda, bugün esnaf ziyareti gerçekleÅŸtiriyoruz. Kürtçe levha dağıtıyoruz."

Belediye yöneticileri, tabela dağıtımı sırasında esnafları cumartesi günü yapılacak anadil yürüyüÅŸüne de davet etti.

Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, basınla sohbet toplantısında, Kürtçe eÄŸitim veren 3 kreÅŸ daha açmayı planladıklarını söylemiÅŸti. Kışanak da, Kürtçe öÄŸrenmek için kurs almaya baÅŸladığını açıklamıştı.

Kaynak:www.diyarbakir.bel.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.