Sosyal Medya

Güncel

Yollar kapandı, araçlar kaldı

İstanbul'da son yılların en etkili kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Sadece kara değil, deniz ve hava trafiği de olumsuz etkilendi. İstanbul'u felç eden kar iç ve doğu illeri etkisine aldı.



Ä°stanbul'daki yoÄŸun kar yağışı ve ÅŸiddetli rüzgar nedeniyle Avcılar DenizköÅŸkler mevkisinde yüksek gerilim hattının iki teli koparak yola düÅŸtü. Bu da D-100 karayolu ve yan yolun Ä°stanbul istikametinin trafiÄŸe kapanmasına neden oldu.

Yaklaşık bir saat trafiÄŸe kapanan yol, kabloların geçici olarak vinçlerle askıya alınmasının ardından tek ÅŸeritten kontrollü olarak yeniden trafiÄŸe açıldı.

TrafiÄŸe kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluÅŸtu. Yüksek gerilim hattının yoldan kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Tırlar kurtarıldı

TEM otoyolu Mahmutbey giÅŸelerde ise yoÄŸun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanan tırlar, vinç yardımıyla kurtarıldı.

Tırların yolda kalması nedeniyle trafik saatlerce durdu, kilometrelerce kuyruk oluÅŸtu. Bölgede kar kalınlığının yer yer 50 cm'yi buluyor. GiÅŸelerden sonra Edirne yönünde BahçeÅŸehir mevkiinde ise tırların yarattığı yoÄŸunluk devam ediyor. 

Biriken kardan çöktü

Kar yağışı Ä°stanbul'daki ara yollarda büyük bir sıkıntıya yol açmasa da ara sokaklara araçlar giremiyor, yürümekte de güçlük çekiliyor.

Bakırköy'deki Zuhuratbaba mahallesinde, bir apartmana ait otoparkın çatısı biriken karın ağırlığına dayanamayıp çöktü, aynı mahallede kopan asfalt parçaları bir apartmanın bahçesine düÅŸünce yolda göçük oluÅŸtu. Park halindeki beÅŸ araç hasar gördü.

YoÄŸun yağış ve rüzgar nedeniyle çok sayıda aÄŸaç da devrildi.

Ä°ptaller devam ediyor

Yoğun kar nedeniyle kara trafiğinin yanı sıra deniz ve hava trafiği de etkinlenmeye devam ediyor.

Türk Hava Yolları (THY), perÅŸembe günü öÄŸlene kadar tüm iç hat seferlerini iptal ettiÄŸini duyurdu. Yolcuların uçuÅŸlarından önce çaÄŸrı merkezi ve internet sitesi üzerinden bilgi almaları istendi.

Ä°stanbul Deniz Otobüsleri'nin (Ä°DO), iptal edilen seferleri ise ÅŸöyle:

  • 07:00 Pendik - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
  • 07:00 Yalova - Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
  • 07:00 Yenikapı - Bandırma hızlı feribot
  • 07:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü
  • 07:30 Yenikapı - Bursa hızlı feribot
  • 07:30 Bursa - Yenikapı hızlı feribot
  • 07:30 Kartal - Yalova deniz otobüsü
  • 08:00 Bursa - Armutlu - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy deniz otobüsü
  • 08:15 Pendik - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
  • 08:15 Yalova - Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
  • 09:00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy deniz otobüsü
  • 10:30 Bursa - Yenikapı - Kadıköy deniz otobüsü
  • 18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma deniz otobüsü

Kar yağışı Ä°ç ve DoÄŸu Anadolu'da etkili olacak

Kar nedeniyle perÅŸembe günü için okulların tatil edildiÄŸi illere, bu sabah Ankara, EskiÅŸehir ve Zonguldak da eklendi. Daha önce de Ä°stanbul, Adıyaman, Adana, Bolu, Bursa, KırÅŸehir, Balıkesir, Sivas, Bartın, Konya, Yalova ve Kastamonu'da okulların tatil edilmiÅŸti.

Kar yağışı etkisini Türkiye'nin iç ve doÄŸu kesimlerinde sürdürecek. Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü bugün için, Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar, EskiÅŸehir, Konya, Elazığ, Bingöl, Tunceli için yoÄŸun kar yağışı uyarısında bulundu. 

Cuma günü de, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Åžanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoÄŸun kar bekleniyor. 

Kaynak: AA, Ä°DO, THY

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.