Sosyal Medya

Güncel

İki parti seçim öncesi birleşiyor!

ANA Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Hak ve Adalet Partisi ile Ana Parti'nin 'Hak ve Adalet Ana Parti' adı altında birleşeceğini bildirdi.



Özal ile Hak ve Adalet Partisi Genel BaÅŸkanı YiÄŸit Zeki Öztürk, Neva Palas Otel'de ortak basın toplantısı düzenledi. 

Mersin'de öldürülen üniversite öÄŸrencisi Özgecan Aslan'a rahmet, ailesine baÅŸsaÄŸlığı dileyen Özal, kadına ÅŸiddetin geldiÄŸi noktanın Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgada erkek milletvekillerinin kadın milletvekiline saldırdığını ifade eden Özal, "Kadına ÅŸiddetten bahsederken bunun Meclis'te olması içler acısı ve ayıptır. Ne olursa olsun Meclis'te bir kadına el kaldırmak bize hiç yakışmıyor" dedi. 

Hak ve Adalet Partisi Genel BaÅŸkanı Öztürk ile bir yola çıktıklarını ifade eden Özal, ÅŸöyle konuÅŸtu: 

"Hak ve Adalet Partisi ile Ana Parti birleÅŸiyor. Hak ve Adalet Ana Parti olarak 7 Haziran seçimlerine giriyoruz. Ä°ktidara talibiz. Bütün diÄŸer partileri de birlik ve beraberliÄŸe çağırıyoruz. Burada saÄŸ veya sol parti ayırımı yapmıyoruz. Biz, herkesin partisi olmak istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde de Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Partiyi ve diÄŸer partileri de bir ve beraber olmaya çağırıyoruz. 7 Haziran seçimleri çok önemli." 

Öztürk de partilerinin birleÅŸme kongresini 28 Åžubat'ta yapacaklarını bildirerek, iktidara geldiklerinde bütün çalışanlara yüzde 15-25 arasında zam, bütün çalışanlara ve emeklilere yılda iki maaÅŸ ikramiye ve kira yardımı verecekleri vaatlerinde bulundu.

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.