Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ailesini 15 aydır görmedi

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 7 Kasım 2013'den beri ailesinden hiç kimseyi göremediğini söyledi.



Mursi ve 130 kiÅŸinin, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının duruÅŸması, baÅŸkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapıldı.

DuruÅŸmada konuÅŸan Mursi, "Mahkeme heyeti, 7 Kasım 2013'ten beri ailemden hiç kimseyi görmediÄŸimi bilmenizi isterim. Ben bir ÅŸey talep etmiyorum, ancak bu, dini örfe ve Mısır yasalarına uygun deÄŸil" dedi.

Mahkeme heyeti, "hapishaneler baskını" davasının duruÅŸmasını, savunmanın dinlenmesine devam edilmesi için cumartesi gününe erteledi.

Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden sonra aylarca kamuoyuna açıklanmayan bir yerde tutulmuÅŸ, 7 Kasım 2013'te oÄŸlu ve eÅŸinin ziyaretine izin verilmiÅŸ, 11 Kasım 2013'te ise Burcu'l-Arab Hapishanesi'nde avukatıyla görüÅŸmüÅŸtü.

Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen, "hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.