Sosyal Medya

Dünya

ABD'den, Suriyelilere 125 milyon dolarlık ek yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteci ve Göç Dairesi Sekreter Yardımcısı Clements, "ABD, Suriye'de çatışmaların başladığı tarihten itibaren Suriyeliler için insani yardım amaçlı en az 3 milyar dolar harcadı" dedi.



ABD, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in Dünya Gıda Programı'na Suriyeliler için kullanılmak üzere 125 milyon dolar ek insani yardım yapacağını açıkladı.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Nüfus, Mülteci ve Göç Dairesi Sekreter Yardımcısı Kelly Clements, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Suriye'de devam eden krizde 12.2 milyon insanın yardıma muhtaç olduÄŸunu ifade ederek, "ABD, Suriye'de çatışmaların baÅŸladığı tarihten itibaren Suriyeliler için insani yardım amaçlı en az 3 milyar dolar harcadı" dedi.

Clements, ABD'nin, acil gıda yardımı çerçevesinde Dünya Gıda Programı'na, Suriyeliler için 125 milyon dolar ek insani yardım yapacağını açıkladı. Clements, yapılacak yardımın en az 50 milyon dolarlık kısmının Suriye'deki insanlara, en az 70 milyon dolarının da komÅŸu ülkelerdeki sığınmacılara gıda yardımı amaçlı olarak harcanacağını söyledi.

Suriye'deki duruma acil bir çözüm bulunması gerektiÄŸini vurgulayan Clements, ABD'li yetkililerin Suriye'ye bağışta bulunan uluslararası kurum ve ülkelerin temsilcileriyle Suriye ve Irak krizini tartışmak için önümüzdeki iki gün boyunca Cenevre'de görüÅŸeceÄŸini belirtti.

BM verilerine göre, yaklaşık 12 milyon Suriyelinin insani yardıma ihtiyacı var. 7,6 milyon Suriyeli yerinden edilirken, bunlardan 3,3 milyonu komÅŸu ülkelerde sığınmacı durumuna düÅŸtü, 220 bin kiÅŸi öldürüldü, 1 milyon kiÅŸi yaralandı. 4 bin okul kapalı ve 3 milyon okul çağındaki çocuk okula gidemiyor. 290 kültürel miras alanı ise ya harap oldu ya da hasar gördü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.