Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da uçuşlar durdu

İstanbul'da aralıklarla devam eden ve zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı hava ve deniz ulaşımını durdurdu. Atatürk havalimanında iniş ve kalkışlar durduruldu. Zincirsiz araçların trafiğe çıkışına izin verilmiyor.



Ä°stanbul’da gece boyu yolları kapatarak ulaşımı engelleyen kar yağışı, çarÅŸamba sabahı Avrupa Yakası ve BoÄŸaz çevresinde etkili oluyor. Atatürk Havalimanı'nda yoÄŸun kar yağışı nedeniyle uçakların iniÅŸ ve kalkışları durduruldu. Sabiha Gökçen'den uçuÅŸlar aksamalı olarak devam ediyor. 

BahçeÅŸehir - Halkalı mevkiinde de yolda kalan tırlar nedeniyle Ä°stanbul-Ankara istikameti trafiÄŸe kapandı. SelimpaÅŸa mevkiinin Edirne istikametinde de ulaşım durdu.

BoÄŸaziçi köprüsünde Anadolu yakasından Avrupa’ya geçiÅŸlerde yoÄŸunluk yaÅŸanırken, karşı istikamet nispeten daha akıcı.

 

Haliç üzerindeki metro istasyonunu kullananlar, kar altında yürümekte zorlandı.
[FotoÄŸraf: AA]

 

Åžahin ve TopbaÅŸ'tan ortak açıklama

Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, öÄŸle saatlerinde ortak bir basın açıklaması yaptı. Vali Åžahin, yollarda görüÅŸ mesafesinin yer yer beÅŸ metreye kadar düÅŸtüÄŸünü belirterek, Ä°stanbullulara gerekmedikçe dışarı çıkılmaması ve toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini tavsiye etti.

Åžahin ve TopbaÅŸ, vatandaÅŸların park ettikleri özel araçlarıyla sokak giriÅŸlerini kapatmamaları uyarısında bulundu. PerÅŸembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceÄŸi sorusuna ise Vali Åžahin, kararın yine akÅŸam saatlerindeki tahminlere göre alınacağı yanıtını verdi. 

TopbaÅŸ da Ä°BB'den daha önce yapılan açıklamaları tekrarlayarak, TEM ve E-5 otoyollarındaki sıkışıklığın ÅŸehrin trafiÄŸinde baÅŸlıca etken olduklarını belirterek, beÅŸ bin belediye personelinin binden fazla araçla il genelinde yolları açmak için çaba gösterdiÄŸini söyledi. Toplu taşıma araçlarının sefer sayılarını arttırdıklarını belirten TopbaÅŸ, BoÄŸaz'da deniz trafiÄŸinin yapılamadığını söyleyerek Ä°stanbullulara Marmaray'ı kullanmaları çaÄŸrısında bulundu. 

TopbaÅŸ, soÄŸuk hava nedeniyle Ä°stanbul'da sokaklarda yaÅŸayan 457 kiÅŸinin belediyeye ait spor salonlarında misafir edildiÄŸini açıkladı. Ayrıca sokak hayvanlarının ihtiyaçları için de çalışma baÅŸlattıklarını açıkladı.

Su ve doÄŸalgaz hatlarında yerel bir kaç sorun dışında genel bir kaygı bulunmadığını söyleyen TopbaÅŸ, Ä°stanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların da yüzde 95'in üzerinde dolduÄŸunu, hatta bazı barajlarda kapakları açmak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

 
[FotoÄŸraf: AFP]

 

'Kar yağışı devam edecek'

Ä°stanbul Meteoroloji 1. Bölge MüdürlüÄŸü Ergün Güler, Al Jazeera Türk’e yaptığı açıklamada Ä°stanbul’daki kar yağışının ÇarÅŸamba günü boyunca saÄŸanak ve yer yer yoÄŸun ÅŸekilde devam etmesinin beklendiÄŸini açıkladı. 

ÇarÅŸamba günü en yüksek sıcaklığın 2 derece olması beklenen ÅŸehirde, kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerinden hızı  30 ila 50 km olacak, zaman zaman da 80 km’ye çıkacak rüzgar etkili olacak. Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli soÄŸuk havanın etkisinde olan Ä°stanbul’a gün boyunca kuvvetli ve yoÄŸun yağış hakim olacak. 

Mevsim normallerinin 5 ila 8 derece altında seyreden sıcaklık dolasıyla il genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, düÅŸük sıcaklık, kar yağışı ve don olaylarının yaratabileceÄŸi olumsuz durumlara karşı ilgililere ve vatandaÅŸlara dikkatli olmaları yönünde çaÄŸrıda bulunuyor.

Hafta sonu sıcaklık artıyor

PerÅŸembe günü ise, Ä°stanbul zaman zaman parçalı ve yoÄŸun bulutlu ve öÄŸleden sonraya kadar aralıklı kar yağışının etkisi altında olacak. PerÅŸembe günü ÅŸehirdeki en düÅŸük sıcaklık eksi 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günkü tahminlere göre ise; akÅŸam saatlerine kadar yüksek bölgelerde kar; iç ve kıyı kesimlerde ise karla karışık yaÄŸmur ve yaÄŸmur etkili olacak.

Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak. Son tahminlere göre, Cumartesi günü en düÅŸük ve yüksek sıcaklıklar 2 ila 6; Pazar günü ise 3 ila 8 olacak

Zincirsiz araca izin yok

Ä°stanbul ValiliÄŸi resmi Twitter hesabından da sürücülere, yola zincirsiz çıkılmaması uyarısı yapıldı:

“Ä°limizde süren yoÄŸun kar yağışı nedeniyle baÅŸta tır ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiÄŸe çıkmasına izin verilmeyecektir. Seyir güvenliÄŸinin tehlikeye düÅŸmemesi ve yolların kapanmaması için sürücülerimizin kurallara riayet etmesi ve dikkatli olması önemli.”

FSM’de dün gece 12 aracın karıştığı ve 2 kiÅŸinin yaralandığı zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşım durmuÅŸtu. Yol kazadan yaklaşık 2 saat sonra köprü tek ÅŸeritle de olsa ulaşıma açılabilmiÅŸti.

 

 
[FotoÄŸraf: AFP]

 

İBB: 16 bin ton tuz kullanıldı

Aralıklarla devam eden tipi nedeniyle yolların kapanmaması için ekiplerin gece boyu çalıştığını vurgulayan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB), tuzlama çalışmalarının sürdüÄŸünü açıkladı.

Köprü, viyadük, baÄŸlantı yolları TEM ve E-5'te kar küreme çalışmalarının da devam ettiÄŸini söyleyen Ä°BB, yaklaşık 5 bin personel ve binden fazla araçla hizmet verildiÄŸini duyurdu.

Bir gecede 15 bin ton tuz ve 320 ton solüsyon kullanan Ä°BB, ilçe belediyelerine de 889 ton tuz takviyesi yaptı.

Bir gecede 841 kaza

Sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nda ve BoÄŸaz çevresinde daha da etkili olan yağış nedeniyle trafik aksadığını söyleyen Ä°BB, SelimpaÅŸa ile Kumburgaz arasında görüÅŸ mesafesinin 5 metreye düÅŸtüÄŸünü aktardı. Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti izleyen kameralarda, BoÄŸaziçi Köprüsü Anadolu Yakası istikametinde trafik akışının çok yavaÅŸladığı görüldü.

Gece, havanın daha da soÄŸumasıyla yollarda gizli buzlanma oluÅŸtuÄŸunu söyleyen Ä°BB, kar lastiÄŸi kullanmayan araçların neden olduÄŸu 841 trafik kazası tespit edildiÄŸini açıkladı.

Kaynak: AA, DHA, Ä°BB, Ä°stanbul ValiliÄŸi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.