Sosyal Medya

YaÅŸam

İBB kar kalınlığını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada yaşanan kaza ve kar kalınlığının rakamları var. İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti.



Karla müdahalenin gece boyunca sürdüÄŸü belirtilen açıklamada, "Ä°stanbul'u etkisi altına alan kar yağışı gece boyu tipi ÅŸeklinde devam etti. Gece havanın daha da soÄŸumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar meydana geldi. ÇeÅŸitli bölgelerde kar lastiÄŸi kullanmayan araçların neden olduÄŸu 841 trafik kazası meydana geldi. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesine baÄŸlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler baÅŸta olmak üzere köprüler, viyadükler, baÄŸlantı yolları tem ve E-5'te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. Ä°lçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire BaÅŸkanlığı, Ä°tfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim MüdürlüÄŸü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4815 personel 1028 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. Ä°lçe Belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaÅŸanmadı" denildi.

Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları ÅŸöyle belirtildi:

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, SelimpaÅŸa, BaÅŸakÅŸehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, UÄŸur Mumcu: 25- 40 cm
ÇavuÅŸbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm
Kağıthane, BeÅŸiktaÅŸ, ÅžiÅŸli, Kadıköy, Üsküdar: 10-15 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.