Sosyal Medya

EÄŸitim

Kar nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi

Türkiye'yi etkisi altına alınan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Yurt geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.



Ä°stanbul’da yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullarda eÄŸitim ve öÄŸretime 1 gün ara verildi.

Ä°stanbul ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarÅŸamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. ValiliÄŸimizce öÄŸrencilerimizin herhangi bir risk ve maÄŸduriyetle karşılaÅŸmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eÄŸitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eÄŸitim ve öÄŸretime 18 Åžubat ÇarÅŸamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüÅŸtür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.

SAKARYA
Sakarya'da bazı ilçelerde kar nedeniyle okullara bir gün ara verildi.

Sakarya ValiliÄŸinden yapılan açıklamaya göre, ''Pamukova, Ferizli ve Kocaali'de taşımalı eÄŸitim veren okullar, diÄŸer tüm ilçelerde ise okullara bir gün süreyle ara verildi'' denildi.

ANTALYA

Antalya'nın Akseki ilçesinde elveriÅŸsiz hava ÅŸartları nedeniyle eÄŸitime ara verildi.

Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile baÄŸlı mahallelerde gece baÅŸlayan yoÄŸun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugüntatil edildi.

KAYSERÄ°

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Dünden beri devam eden kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırması sonrasında Yahyalı ilçesinde okulların tatil edildiÄŸi öÄŸrenildi.

NEVÅžEHÄ°R

NevÅŸehir'de yoÄŸun kar yağışı nedeniyle eÄŸitime bugün ara verildiÄŸi bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile baÄŸlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime bugün ara verildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BÄ°TLÄ°S

Bitlis merkez ve baÄŸlı köylerdeki tüm okullarda, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoÄŸun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve baÄŸlı köylerde okullara bugün ara verildiÄŸi belirtildi.

ÖÄŸrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaÅŸmaması amacıyla eÄŸitime ara verildiÄŸi vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.


ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Yenice Ä°lçesinde, kar yağışı ve soÄŸuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün (ÇarÅŸamba) tatil edildiÄŸi duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak Yenice Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü’nün web sitesinden yayınlanan duyuruda, "Kar yağışı ve soÄŸuk hava nedeniyle Ä°lçemizde bulunan okullarımızın çoÄŸunluÄŸunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaÅŸanmaması için ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitim ve öÄŸretime 18 Åžubat ÇarÅŸamba 1 gün süre ile ara verilmiÅŸtir" denildi.

KOCAELÄ°

Kocaeli'de kar nedeniyle taşımalı eÄŸitim gören öÄŸrenciler ile okul öncesi öÄŸrencileri için okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Kocaeli ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre yapılan deÄŸerlendirmeler sonucunda; ValiliÄŸimizce 18 Åžubat 2015 ÇarÅŸamba günü ilimiz genelinde taşımalı eÄŸitimle gelen öÄŸrenciler ve okul öncesi öÄŸrenciler için 1 (bir) günlük tatil kararı alınmıştır” denildi.

BALIKESÄ°R
Balıkesir'de okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Balıkesir Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, yoÄŸun kar nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiÄŸini duyurdu. Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü'nün web sitesinde yapılan açıklamada: "Olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle Balıkesir Altıeylül ve Karesi ilçeleri baÅŸta olmak üzere, Balya, Manyas, Bandırma, Gönen ve Susurluk'ta olumsuz hava ÅŸartları dolayısı ile 18.02.2015 ÇarÅŸamba günü eÄŸitim-öÄŸretime 1 gün ara verilmiÅŸtir" denildi.haber7

DÜZCE

Düzce ValiliÄŸinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce ValiliÄŸi Basın ve halkla Ä°liÅŸkiler MüdürlüÄŸü’nden yapılan açıklamaya göre, yoÄŸun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Åžubat ÇarÅŸamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

KONYA'NIN 9 Ä°LÇESÄ°NDE OKULLAR TATÄ°L

Konya'nın 9 ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, yoÄŸun kış ÅŸartları nedeniyle AkÅŸehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, DoÄŸanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Åžubat ÇarÅŸamba günü bir gün, Ilgın ilçesinde ise ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günü 2 gün tatil edildiÄŸi bildirildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Meteoroloji’nin yoÄŸun kar yağışı beklendiÄŸini açıklaması üzerine Zonguldak ValiliÄŸi bu sabah ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı aldı. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

KASTAMONU

Kastamonu’nun 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Kar, Kastamonu’nun ilçelerinde yaÅŸamı olumsuz etkiledi. Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve Ä°nebolu’da tüm ilk ve orta dereceli okullar, DoÄŸanyurt ve Küre’de taşımalı eÄŸitim yapan okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. Cide ise taşımalı eÄŸitime 2 gün ara verildi.haber7

Kar nedeniyle 324 köy yolu da ulaşıma kapandı. Ä°l Özel idaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma baÅŸlattı.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilk ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime ara verilecek.

Ordu Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam etmesi sebebiyle, ÇamaÅŸ, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸi belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Ünye'ye baÄŸlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca Ä°lkokulu ve YeÅŸilyurt Ä°lkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime 1 gün ara verileceÄŸi kaydedildi.

Açıklamada tatil edilen yerler dışındaki tüm okullarda eÄŸitim-öÄŸretime devam edileceÄŸi aktarıldı.

SÄ°NOP

Sinop’ta da kent merkezinde dün akÅŸam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, ÅŸehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. Ä°l merkezinde taşımalı eÄŸitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

YOZGAT

Yozgat ÅŸehir merkezinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yozgat’ta dün baÅŸlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik ÅŸehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarÅŸamba) bir gün süreyle okulları tatil etti. Okulların tatil olduÄŸu belediye hoparlöründen duyurulurdu. Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Saim KuÅŸ, Yozgat merkez ve baÄŸlı köylerinde yoÄŸun kar yağışı sebebiyle okulların çarÅŸamba günü tatil edildiÄŸini söyledi.

SAMSUN

Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından il genelinde resmi taşımalı eÄŸitim yapılan okullar kar yağışı nedeniyle iki gün tatil edildi.

Samsun Meteoroloji 10’uncu Bölge MüdürlüÄŸü’nün bu hafta için yaptığı soÄŸuk ve kar yağışlı hava uyarısının ardından kentteki taşımalı eÄŸitim veren okullarda eÄŸitime ara verildi. Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz geçmesi beklenen hava koÅŸulları nedeniyle tüm il genelinde resmi taşımalı eÄŸitime 17- 18 Åžubat tarihlerinde iki gün süreyle ara verildiÄŸi belirtildi.haber7

BÄ°NGÖL

Bingöl il merkezinde de yoÄŸun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime 18 Åžubat çarÅŸamba günü ara verildi.


TUNCELÄ°

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.