Sosyal Medya

Dünya

İsrail gazetesinin Hakan Fidan hazımsılığı

Bugün İsrail'in Haaretz gazetesinde yayınlanan haber, İsrail'in Hakan Fidan korkusunu bir kere daha gösterdi.



Hakan Fidan’ın milletvekilli aday adayı olmak için MÄ°T MüsteÅŸarlığından istifa etmesinin ardından Ä°srail, Ä°ngiltere ve ABD medyası, Fidan'ın istifasının 7 Åžubat'ta olmasını bir mesaj olarak yorumlamış, Ä°ngiliz BBC, daha önce yayınladığı 'Fidan, gerçekten Ä°srail ve Cemaat'in kıskacında mı' haberini tekrar yayınlamıştı.

'YENÄ° BÄ°R SÜRECÄ°N Ä°LK ADIMI'

Ä°srail’in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Fidan'ın istifasıyla Türkiye'de yeni bir süreç için ilk adımın atıldığına dikkat çekmiÅŸ, The Guardian ve The Independent'in blog sayfalarında Hakan Fidan için ilginç yorumlar yapılmıştı.

HAARETZ’Ä°N HAKAN FÄ°DAN RAHATSIZLIÄžI

Ä°srail’in Türkiye düÅŸmanlığıyla bilinen gazetesi Haaretz’in yazarlarından Zvi Bar’el, isim vermeden AK Partili bir isimle konuÅŸtuÄŸunu iddia ederken, o ismin, Hakan Fidan’ın ErdoÄŸan tarafından baÅŸbakanlığa hazırlandığını söylediÄŸini iddia etti.

“BELKÄ° DE HEPSÄ° BÄ°R ÅžOV” MESAJI

Haber10 muhabiri Burak Öztürk'ün derleme haberine göre, Eski MÄ°T müsteÅŸarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığını deÄŸerlendiren Ä°srail’in sol eÄŸilimli gazetesi Haaretz, yaÅŸanan süreç için, “Belki de hepsi bir ÅŸov” yorumunu yaptı.

Bugün yayınlanan haberin devamında Hakan Fidan için, “Sıradan bir parlamento üyesi olmaya niyeti yok, ülkedeki en güçlü kiÅŸi olmak istiyor. Böyle bir adımın kendisini Fidan’ın akıl hocası olarak gören CumhurbaÅŸkanı’nın rızası olmadan atılamaz.” sözlerinin yer alması, Ä°srail’in Hakan Fidan rahatsızlığını gözler önüne serdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.