Sosyal Medya

Dünya

WSJ'den Türkiye'ye uyarı: Alevilere dikkat edin

Wall Street Journal'da çıkan bir makalede, AK Parti'nin Alevilere dikkat etmesi gerektiği söylendi. Alevilerin "geleneksel olarak" solcu ve radikal hareketlere eğilimli olduğuna dikkat çekildi.



ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal'da (WSJ) dikkat çekici bir makale yayımlandı.

"TÜRKÄ°YE'DEN HORTLAYAN TERÖR TEHLÄ°KESÄ°"

Jonathan Schanzer ve Merve TahiroÄŸlu'nun kaleminden çıkan yazı "Türkiye'den hortlayan terör tehlikesi" baÅŸlığını taşıyor. Makalede, Türkiye'nin daha önce Kürtlerle savaÅŸtığına ve bir süredir de cihatçı tehlikeyle karşı karşıya olduÄŸuna dikkat çekilirken, "kimsenin dikkat etmediÄŸi" ve Türkiye'ye yönelik ÅŸu anda "en önemli terör tehdidi" olarak deÄŸerlendirilenDHKP-C ele alındı.

DHKP-C'NÄ°N GEZÄ° SONRASI EYLEMLERÄ°

DHKP-C'nin Avrupa BirliÄŸi ve ABD tarafından terörist örgütler listesine konduÄŸu hatırlatılan makalede, örgütün, Türkiye'nin Batı ile olan iliÅŸkisine ve özellikle de NATO'ya karşı çıktığına dikkat çekildi.

Daha sonra DHKP-C'nin son zamanlarda yaptığı eylemleri özetleyen WSJ, Gezi Park olaylarını örgüt için bir "hediye" olarak deÄŸerlendirdi. Makalede, olayların bitmesinin ardından Okmeydanı gibi "DHKP-C'ye destek veren" mahallelerde çatışmaların devam ettiÄŸi belirtildi.

BARIÅž SÜRECÄ° SENARYOSU

Wall Street Journal, DHKP-C eylemlerinin, "diÄŸer terör tehditlerinin bitmeye yüz tuttuÄŸu"bir dönemde yükseldiÄŸini ileri sürdü. WSJ'deki makaleye göre, Kürt illerinde "bazı karışıklıklar" olsa da, PKK ile yürütülen barış müzakereleri neticesinde PKK saldırılarında ciddi bir azalma var. Ancak sürecin baÅŸarıya ulaÅŸması halinde, devletle anlaÅŸmaya karşı olan Kürtler "DHKP-C'nin çekim alanına" girecek.

"GÖZÜNÜZ ALEVÄ°LERÄ°N ÜZERÄ°NDE OLSUN"

Makalede bir de Türk hükümetine "gözünüz Alevilerin üzerinde olsun" deniyor. Alevilerin, tıpkı Kürtler gibi, "geleneksel olarak solcu" olduÄŸu ve radikal hareketlere fazlasıyla meylettiÄŸine vurgu yapılıyor.

Alevilerin, AK Parti ile DHKP-C'nin karşı karşıya geldiÄŸi ve Gezi Parkı olaylarının merkezinde olan tecrit edilmiÅŸ Ä°stanbul mahallelerinin odak noktasında bulunduÄŸu belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.