Sosyal Medya

Güncel

Orhan Pamuk Mısır'daki darbeyi yok saydı

Türkiye'nin ilk nobel ödüllü yazarı Orhan Pamuk, Mısır'ın başkenti Kahire'de Edebiyat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde konuştu.



Fransız haber ajansı AFP’ye verdiÄŸi röportajda Türkiye’de ‘otoriter askerlerin dışarı itildiÄŸini’, onun yerine ‘otoriter ve Ä°slamcı bir hükümetin’ geçtiÄŸini iddia ederek Türk hükümetini sert bir dille eleÅŸtiren Orhan Pamuk, 2013 yılında seçilmiÅŸ Mursi hükümetine darbe yaparak yönetime gelen Sisi Cuntasına, yapılan insan hakları ihlalleri ve iÅŸkencelere tek bir söz söylemedi.

MISIR'DAKÄ° DARBEYÄ° YOK SAYDI

Pamuk, Kahire Kitap Fuarı'nda katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, yine Türk tarihindeki darbelerden bahsederken, Mısır’daki darbeyi yok saydı.

"TÜRKÄ°YE'DEKÄ° DARBELER YARATICILIÄžI ETKÄ°LEDÄ°"

Türkiye karşıtı yayınları ile bilinen Mısır gazetesi El-Åžuruk’da yer alan habere göre Pamuk, 14 Åžubat’ta davetli olarak katıldığı Kahire kitap fuarının açılış konuÅŸmasında dünya çapındaki ÅŸöhretini 2006 yılında aldığı Nobel ödülü ile kazandığını ifade ederek ÅŸunları kaydetti: “Türkiye’de meydana gelen çok sayıda darbe roman ve hikâyelerin yazımında yaratıcılığı olumsuz etkiledi. Okuma yazma oranında eksiklikler sebebiyle edebi hayatın geliÅŸimi durdu” dedi.

TÜRK HÜKÜMETÄ° OTORÄ°TER

AFP’ye röportaj veren Orhan Pamuk, AK Parti’nin demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler dengesini yerle bir ettiÄŸini savunarak, “Türkiye, sadece seçimlerin yapıldığı fakat insan haklarına saygının, ifade özgürlüÄŸünün her gün ihlal edildiÄŸi bir demokrasi” ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu. Türkiye’de ‘otoriter askerlerin dışarı itildiÄŸini’, onun yerine ‘otoriter ve Ä°slamcı bir hükümetin’ geçtiÄŸini iddia eden Pamuk, siyasal Ä°slam’ın gizeminin yolsuzluk suçlamalarının inandırıcılığından dolayı kaybolduÄŸunu öne sürdü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.