Sosyal Medya

Güncel

Bedelli askerliÄŸin geliri nereye gidecek?

Başbakan Davutoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.



DavutoÄŸlu açıklama sonrası, özel uçak ile Pakistan'a hareket etti. DavutoÄŸlu bedelli gelirlerini nereye harcanacağını açıkladı.
 
Bakanlar kurulu toplantısı ardından, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın rutin olarak basına yaptığı açıklamayı  bu kez BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu yaptı. Basın toplantısını Ankara EsenboÄŸa havalimanında gerçekleÅŸtiren DavutoÄŸlu bu deÄŸiÅŸikliÄŸin sebebini Pakistan ziyareti olduÄŸunu belirtti.
 
BEDELLİ ASKERLİKTEN 203 BİN 824 LİŞİ YARARLANDI
 
Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz'ın Bakanlar Kurulunda bedelli askerlik baÅŸvurularıyla ilgili bir rapor sunduÄŸunu aktaran DavutoÄŸlu, ÅŸu bilgileri verdi, "baÅŸarılı bir netice alındığını söylemek istiyorum. Åžu ana kadar 203 bin 824 kiÅŸi bu imkandan istifa etti. 3 milyar 668 milyon 832 bin lira bedel ödendi.

GELÄ°R SAVUNMA SANAYÄ° FONU'NA GÄ°DECEK

Bu miktar doÄŸrudan Savunma Sanayi Fonu'na gönderilecek. Bu noktada yapılan her ödeme, Türkiye'nin savunmasının güçlendirilmesi yönünde kullanılacak. Åžu hususu karşılaÅŸtırma olarak vermek isterim: 1987, 1992, 1999 ve 2002 yılında uygulanan bedelli askerlikten toplam 193 bin 147 kiÅŸi istifade etmiÅŸti bu rakam son uygulamada 203 bin 824'e çıkarak ÅŸimdiye kadar toplamın daha fazlası bir sayıya ulaÅŸmış oldu. Bu da bunun bir ihtiyaç olduÄŸunu ortaya koyuyor. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde bu bedelli uygulamasından gelecek kaynağın savunma sanayinde en etkin ÅŸekilde kullanılması için gerekli çalışmalar yürütülecek."

 


KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.