Sosyal Medya

Güncel

Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı! İstanbul'da okullar tatil edilebilir!

Meteoroloji’den İstanbul’da yoğun kar yağışı uyarısı. Bu akşam gelmesi beklenen kar yağışının Çarşamba ve Perşembe günleri şiddetini artırmasıyla eğitim hayatını engelleyebileceği belirtildi.



Meteoroloji Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü, Ä°stanbulluları bu akÅŸam baÅŸlaması muhtemel yoÄŸun kar yağışı öncesi uyardı. Yarın da devam edecek kar yağışının ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günleri ÅŸiddetini artıracağı, okulların tatil edilebileceÄŸi kaydedildi.

Meteoroloji Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü Analiz ve Tahminler Dairesi BaÅŸkanlığı Uzman Mehmet Özdemirci, Ä°stanbul’da hava durumuna iliÅŸkin detayları AjansHaber’e deÄŸerlendirdi:

KAR YAÄžIÅžI NE ZAMAN BAÅžLIYOR?

Ä°stanbul ve Marmara Bölgesi’nin doÄŸusunda halen yaÄŸmur ÅŸeklinde devam eden yağış bu akÅŸam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yaÄŸmur, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı ÅŸeklinde devam edecek. Yarın sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte Ä°stanbul il genelinde kar yağışına dönüÅŸeceÄŸi tahmin ediliyor. ÇarÅŸamba günü kar yağışı etkisini arttırarak ve PerÅŸembe günü öÄŸle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar yağışı ÅŸeklinde devam etmesi bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında deÄŸiÅŸiklikler göstermek üzere yerde 10-25 santimetre arasında kar örtüsü oluÅŸturacağı tahmin ediliyor.

OKULLAR TATÄ°L EDÄ°LEBÄ°LÄ°R

Bugün ve yarınki yağışlar eÄŸitimi engelleyecek ÅŸiddette olmayabilir ancak ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günleri kar yağışı ve fırtınanın ÅŸiddetini artıracağını belirten uzmanlar eÄŸitime ara verilebileceÄŸini söyledi.

ŞİDDETLİ FIRTINA BEKLENİYOR MU?

Kar yağışı, özellikle 50 ila 80 kilometre hıza varacak düzeyde ÅŸiddetli fırtına eÅŸliÄŸinde sürecek. Yarın, ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günleri karla beraber ÅŸiddetli fırtına da devam edecek. GörüÅŸ mesafesinin kısalmasına neden olacak bu durum, sürücülerinde dikkatli olmasını gerektiriyor. VatandaÅŸlarımızın gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını, çıktıklarında ise gerekli önlemleri almalarını öneriyoruz.

CUMA GÜNÜYLE BÄ°RLÄ°KTE SICAKLIK YÜKSELECEK

Ä°stanbul’da sıcaklıklar eksiye düÅŸmeyecek. En düÅŸük seviye olarak 0 ila 1 derece olarak öngörüyoruz. Ancak yüksek kesimlerde meydana gelecek buzlanmalara iliÅŸkin vatandaÅŸlarımızı uyarıyoruz. Cuma günüyle birlikte sıcaklık yükselecek. Hafta sonu için kar yağışı veya ÅŸiddetli fırtına beklemiyoruz. Hafta sonu hava açılacak, hava sıcaklığı 5 ila 6 derece oranında yükselecek, hafta içine nazaran daha ılıman bir hava ön görüyoruz.

KAYNAK: AjansHaber 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.