Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nasrallah: Biz uzaydan gelmedik

Lübnanlı Şii grup Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, Sünni lider Saad Hariri'nin yaptığı 'Suriye'den çekilin' çağrısına "Biz uzaydan gelmedik. Bölgenin parçasıyız" karşılığını verdi.



Suriye'de Esed rejimine Ä°ran'dan sonra en büyük askeri desteÄŸi veren Hizbullah'ın lideri Nasrallah, eski Lübnan BaÅŸbakanı Saad Hariri'nin "Hizbullah'ın Suriye'de savaÅŸa girmesi bir delilikti. Terör cinnetini ülkemize taşıdı" sözlerine, "Lübnan'ı bölgeden bağımsız düÅŸünemeyiz. Bunun teoride ve pratikte karşılığı yok" ÅŸeklinde cevap verdi.

"Asla bu bölgede gerçekleÅŸenlerden bağımsız deÄŸiliz. 'Çevremizde olup bitenlere göz yumalım' diyenlerin söyledikleri mantıklı deÄŸil" diyen Nasrallah, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Lübnan, Bilad-ı Åžam'dır. Suriye'den bağımsız deÄŸiliz. Bizi bölgedeki olaylara karışmakla suçlayanların söyledikleri, hiç kusura bakmasınlar cevap vermeyi gerektirecek kadar ciddi ÅŸeyler deÄŸil. Fırtına gelirken, Lübnan olarak fırtınaya gözümüzü kapatıp, kenara çekilemeyiz. Lübnan'ın geleceÄŸi, Ürdün, Yemen, Bahreyn, Suriye, Mısır gibi her bir bölge ülkesinin kaderiyle ÅŸekillenmektedir. Tüm dünyanın geleceÄŸi, bizim bölgemizde belirlenirken biz bunun dışında kalamayız. Nesillerimizin geleceÄŸi için bu gerçekleri görmek zorundayız. Biz uzaydan gelmedik. Bölgenin parçasıyız."

'IŞİD dünya için tehlike'

"IŞİD, Ä°srail dışında tüm dünya için tehlike oluÅŸturuyor" ifadelerini kullanan Nasrallah, "Onların gerçek hedefi, Kudüs deÄŸil Mekke'dir. Suudi kardeÅŸlerimizi bu konuda iyi düÅŸünmeye davet ediyorum. IŞİD'in hedefi, kutsal topraklarımız olan Mekke ve Medine'dir. IŞİD'in gösterdikleri vahÅŸi bir Hollywood filmine benziyor olabilir ama yaptıkları asla bir film deÄŸil. Fıtri olmayan hiçbir ÅŸeyin Ä°slam'la uyuÅŸması düÅŸünülemez. Ä°nsanlığa tiksinti veren, insanın kalbi ve aklının kabul etmediÄŸi hiçbir ÅŸey Ä°slam'la yan yana gelemez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.