Sosyal Medya

Güncel

Balyoz'da beklenen rapor mahkemeye ulaştı

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, dijital delillerle ilgili istenen 132 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.



Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiÄŸi "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin DoÄŸan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduÄŸu 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya 132 sayfalık kritik bilirkiÅŸi raporu sunuldu.

3 KİŞİDEN OLUÅžAN BÄ°LÄ°RKİŞİ GÖRÜÅžÜNÜ AÇIKLADI

"Balyoz iddasını" yeniden yargılayan mahkemeye Ä°stanbul Teknik Üniversitesi tarafından görevlendirilen 3 kiÅŸilik bilirkiÅŸi heyeti ilk yargılama süresince tartışma konusu olan kritik "digital deliller" le ilgili görüÅŸünü açıkladı.

"DOSYALARIN OLUÅžTURULMA VE DEĞİŞTÄ°RÄ°LME TARÄ°HÄ° Ä°LE Ä°LK KULLANILMA TARÄ°HLERÄ° ARASINDA ÇELÄ°ÅžKÄ°LER VAR"

Raporun tek sayfalık özet kısmında, "11 ve 17 nolu CD'ler üzerindeki incelemelerimizde, CD'ler ve içlerindeki dosyaların oluÅŸturulma ve deÄŸiÅŸtirilme tarihi üst verileri ile dosyaların içlerinde yapılan arama neticesinde tespit edilen Calibri ve Cambria yazı tiplerinin ve Office open XML referanslarının Microsoft Office yazılımlarda ilk kullanılma tarihleri arasında çeliÅŸkiler bulunduÄŸu ve dolayısıyla CD'ler ve içlerindeki dosyaların oluÅŸturulma ve deÄŸiÅŸtirilme tarih ve saat üst verilerinin gerçek oluÅŸturulma ve deÄŸiÅŸtirilme tarih ve saat bilgilerini yansıtmadığı görülmüÅŸtür" denildi.

"BAÅžKA BÄ°R KAYNAK ORTAMDAN KOPYALANDIÄžI BELÄ°RLENMÄ°ÅžTÄ°R"

BilirkiÅŸinin Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 5 nolu sabit harddisk üzerinde yapılan incelemelere iliÅŸkin ise, "Harddiskin SÄ°STEM bölümündeki iÅŸletim sistemi 28 Temmuz 2009 günü devre dışı kaldıktan sonra harddisk iÅŸletim sistemi tarihi güncel olmayan bir ya da birden fazla bilgisayara takılıyken, harddiskin data bölümüne suça konu bütün dosyaların farklı tarihlerde görünecek biçimde baÅŸka bir kaynak ortamdan (Disk,cd, dvd, flaÅŸ bellek) kopyalandığı belirlenmiÅŸtir. Kopyalanan dosyaların oluÅŸturulma tarih ve saat bilgileri gerçek oluÅŸturulma tarih ve saat bilgilerini yansıtmamaktadır. Ä°KK klasöründeki bazı word belgelerinde de calibri yazı tipi belirlenmiÅŸtir. Bu belgelerin son deÄŸiÅŸtirilme tarihleri Calibri yazı tipinin Office 2007 Beta sürümü içinde kullanıma çıktığı 16 Kasım 2005 tarihinden öncesidir" ifadelerine yer verildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.