Sosyal Medya

Dünya

AB'den Rusya'ya ilave yaptırım

Avrupa Birliği, Ukrayna'daki krizi bitirmek için Rusya ile görüşme çabalarını devam ettirirken, ilave yaptırım kararları aldı. Yeni yaptırım kararları Rusya'da şaşkınlık yarattı



Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı, Avrupa BirliÄŸi'nin AB) yaptırım kararı aldığını ve bunu ÅŸaÅŸkınlıkla karşıladıklarını açıkladı. 

DışiÅŸleri Bakanlığı Ä°letiÅŸim Daire BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada, AB'nin Rus yetkilileri hedef alan ilave yaptırım kararı 12 Åžubat'ta Minsk'te varılan anlaÅŸmalar ışığında  "tutarsız, mantıksız ve saçma" olarak nitelendi. 

 "AB'nin, Ukrayna'nın doÄŸusundaki çatışmaların ÅŸiddetlenmesinin gerçek nedenlerini objektif ÅŸekilde analiz etme zahmetine katlanmadan, Kiev yönetimine yaranmak için karar aldığı" vurgulanan bakanlık açıklamasında, "Ukrayna krizinin düzenlenmesi için umutların doÄŸduÄŸu bir anda Brüksel, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamak için acele ediyor" ifadeleri yer aldı.

Yaptırımlara karşı gerekli cevabın verileceÄŸini kaydeden yetkililer, AB'nin bu tutumunun krizin çözümüne yönelik çabalara zarar verdiÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.