Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu'dan Avrupa'daki Yahudilere göç çağrısı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Avrupa'da yaşayan Yahudilere İsrail'e göç edin çağrısı yaptı.



Danimarka'daki bir havraya yapılan saldırıdan sonra Ä°srail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu, Avrupa'da yaÅŸayan Yahudilere Ä°srail'e göç etmeleri için çaÄŸrıda bulundu. Ä°srail Parlamentosunda Pazar günü yaptığı konuÅŸmada Netanyahu, 'Avrupa topraklarında Yahudiler, yalnızca Yahudi oldukları için öldürülüyorlar. Bu terör dalgası devam edecek.' dedi.

Avrupa'da yaÅŸayan Yahudilere hitaben, 'Ä°srail sizin vatanınız.' diyen Netanyahu, daha önce de Fransa'da Ocak ayında bir Yahudi marketine yapılan saldırıdan sonra benzer ifadelerle Yahudileri Ä°srail'e göçe çağırmıştı.

Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Avigdor Lieberman da Danimarka'daki saldırılardan sonra yaptığı açıklamada, 'Ä°slamcı terör'e ve köklerine karşı 'uzlaÅŸmasız savaÅŸ'ın devam etmesini taleb etti. Facebook hesabında konuyla ilgili mesajlar yayınlayan Lieberman, artık Uluslar arası camianın açıklamalar ve gösterilerle yetinmemesi gerektiÄŸini, 'politik dürüstlük kuralları'ndan vazgeçmek zorunda olduÄŸunu belirtti.

Lieberman, Kopenhag'da bir kafeye ve havraya yapılan saldırıların, batıya ve hür dünyaya karşı olan teröristlerin savaşında, ön cephede yeralan Ä°srail ve Yahudilerin asıl hedefi teÅŸkil ettiÄŸini ortaya koyduÄŸunu öne sürdü. Danimarka'nın baÅŸkenti Kopenhag'da yapılan saldırılarda iki kiÅŸi öldü, birkaç kiÅŸi de yaralanmıştı.

Dünya Bülteni

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.