Sosyal Medya

Güncel

Meral AkÅŸener ve Åževket Kazan ifade veriyor

28 Şubat davasının bugünkü duruşmasında Meral Akşener ve Şevket Kazan dinlenecek



28 Åžubat dönemine iliÅŸkin 103 sanığın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni cebren devirmeye, düÅŸürmeye iÅŸtirak” suçundan yargılandığı davanın 73. duruÅŸması bugün yapılacak.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da baÅŸlayacak duruÅŸmada dönemin Ä°çiÅŸleri Bakanı Meral AkÅŸener ile Adalet Bakanı Åževket Kazan’ın “maÄŸdur” sıfatıyla ifadesi alınacak. Yarınki duruÅŸmada ise eski bakanlardan Hasan Celal Güzel dinlenecek.

Kazan, “Bu davayı kolay kolay neticesiz bırakamazlar. Hepsini toptan beraate götüremezler. Ä°ddianame dolu, boÅŸ deÄŸil. Bir ceza verecekler. Bu görülüyor. Bu kadar duruÅŸmadan sonra bunların hepsi suçsuz demek mümkün deÄŸil” diye konuÅŸtu.

Davaya müdahil olarak katılmak için 1029 kiÅŸi dilekçe verdi, 1021 müÅŸtekinin de sözlü ve yazılı ifadesi alındı. Sanıklardan Eser Åžahan 11 Åžubat 2015’te BükreÅŸ’te bir parkta ölü bulunduÄŸu, emekli orgeneral Teoman Koman da tedavi gördüÄŸü GATA HaydarpaÅŸa EÄŸitim Hastanesi’nde 14 Aralık 2013’te öldüÄŸü için ifadeleri alınamadı.

Mahkeme ara kararında eski baÅŸbakanlardan Mesut Yılmaz’ın “tanık” olarak dinlenmesi için davetiye gönderilmesine karar vermiÅŸti. Ancak Yılmaz, mahkemeye adres bildirmediÄŸi için davetiye gönderilemedi.

Daha önce de mahkeme, 9. CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel’e “tanık” olarak bilgisine baÅŸvurmak üzere davetiye göndermiÅŸ, Demirel mahkemeye gelmeyeceÄŸini bildirmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.