Sosyal Medya

Coğrafyamız

Darbe karşıtlarından Mısır'a uyarı

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, Mısır'ın Libya'daki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlemesine yönelik uyarıda bulundu.



Ulusal Ä°ttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, Libya'da Kıbtilerin öldürülmesi ve ardından Mısır'ın bu ülkedeki IŞİD hedeflerini vurmasına deÄŸinilerek, "Libya'da Mısırlıların öldürülmesini kınıyor, Mısır'ın kendi toprakları dışında bir maceraya karışmasına karşı uyarıda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

"Kaçırılan Mısırlıları kurtarmakta baÅŸarısız olması" nedeniyle mevcut yönetimin de "sorumluluÄŸa ortak olduÄŸu" savunulan açıklamada, "Yas ilan ederek Mısırlıların duygularını uyuÅŸturmak da kurbanların ailelerine aylık baÄŸlamak da fayda etmeyecek. Mısırlıların kanları bunlardan ve her ÅŸeyden daha deÄŸerlidir" denildi.

Libya'da 12 Åžubat'ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti'nin, IŞİD militanları tarafından öldürüldüÄŸüne dair görüntüler yayımlanmıştı.

Bu olayın ardından 7 gün yas ilan eden Mısır, Libya'daki terör örgütü IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlediÄŸini bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.