Sosyal Medya

Dünya

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım

AB, Ukrayna'daki krizden sorunlu tuttuğu Moskova yönetimine yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı. Rusya savunma bakan yardımcılarına seyahat yasağı konuldu.



Ukrayna'nın doÄŸusunda varılan ateÅŸkes anlaÅŸmasına raÄŸmen Avrupa BirliÄŸi, Rusya'ya yönelik yaptırımlarını sürdürüyor. Son yaptırım kararlarına göre Rusya Birinci Savunma Bakan Yardımcısı Arkady Bakhin ile Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov'a seyahat yasağı konuldu. Ukrayna'daki krizde rol oynadıkları gerekçesiyle iki yetkilinin mal varlıkları da donduruldu. 

AB'den bu iki ismin dışında, üç Rus ve 14 Ukraynalı ile dokuz kuruluÅŸa da yaptırım kararı geldi. 

Ukrayna krizine çözüm arayan Rusya, Almanya, Ukrayna ve Fransa liderleri geçen hafta Belarus'un baÅŸkenti Minsk'te düzenlenen zirvede ateÅŸkes konusunda  anlaÅŸmıştı. 

Ukrayna'da geçen Nisan ayında Kiev yönetimiyle doÄŸudaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında baÅŸlayan çatışmalarda bugüne kadar 5 binden fazla insanın öldü. Yaklaşık 1,5 milyon insanın da göç etmek zorunda kaldığı krizden dolayı Kiev ve Batılı ülkeler Rusya'yı suçluyor. Moskova'nın ayrılıkçılara silah ve asker desteÄŸi saÄŸladığı iddiası var. Rusya bu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Reuters, AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.