Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'a kar geri dönüyor

Meteoroloji, bütün yurtta hafta başından itibaren çok soğuk ve kar yağışlı bir havanın etkisini göstereceğini duyurdu. İstanbul'da ise kar yağışının etkisini salı gününden sonra göstereceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada soÄŸuk ve yağışlı havanın Sibirya kökenli olduÄŸu belirtilerek "Yurdumuzun; yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soÄŸuk ve yağışlı havanın etkisine gireceÄŸi tahmin ediliyor. Yarın; Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yaÄŸmur ve kar, kıyı kesimlerde yaÄŸmur, akÅŸam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar ÅŸeklinde olması tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

"HAVA SICAKLIKLARI 6-10 DERECE AZALACAK"

Meteoroloji, yağışlı sistemin cuma günü yurdu terk edeceÄŸini kaydederek "Yağışlı sistemin; cuma günü doÄŸu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceÄŸi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceÄŸi tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın akÅŸam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve ÇarÅŸamba günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) ÅŸeklinde eseceÄŸi tahmin ediliyor. Bu hafta beklenilen kuvvetli ve yer yer yoÄŸun kar yağışları ile hissedilir derecede azalacak hava sıcaklığına karşı ilgilileri ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu. Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü, ayrıca soÄŸuk ve yağışlı hava nedeni ile buzlanma, don olayı, soba ve doÄŸalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluÅŸması muhtemel risklere karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

SALI

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü: "Salı günü Marmara’nın güney ve doÄŸusu, Karadeniz, Ä°ç Anadolu , DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu, DoÄŸu Akdeniz ile Ä°ç Ege ve Göller yöresinde görülecek yağışların genellikle kar, DoÄŸu Akdeniz kıyıları ile GüneydoÄŸu Anadolu’nun güney kesimlerinde yaÄŸmur ÅŸeklinde olması tahmin ediliyor"

ÇARÅžAMBA

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü: "ÇarÅŸamba ve perÅŸembe günleri Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde devam etmesi beklenen yağışların; genellikle kar, DoÄŸu Akdeniz kıyıları ile GüneydoÄŸu Anadolu’nun güney kesimlerinde yaÄŸmur ÅŸeklinde olması tahmin ediliyor. Salı ve ÇarÅŸamba günü beklenen kar yağışlarının Marmara’nın doÄŸusu, Karadeniz ile DoÄŸu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoÄŸun kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.