Sosyal Medya

Güncel

Son ankette düşüşte olan partiler

Tahminlerindeki başarısıyla tanınan ANAR'ın patronu İbrahim Uslu, Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesine rağmen koltuğunu bırakmayacağını belirtti...



Ä°brahim Uslu son anketlerde AK Parti’nin yüzde 47-49, CHP’nin yüzde 23-24, MHP’nin yüzde 14-15,HDP’nin yüzde 7-8 aralığında bir oy alacağını belirtiyor.

Ä°ÅŸte Uslu'nun seçim tahminleri:

SÜRPRÄ°Z YOK

Politik denklemde büyük bir deÄŸiÅŸim öngörmüyorum. Bir süpriz yok. 2011’den farklı bir tablo olmayacak. Nasıl ki 2007’den 2011’e geçerken büyük bir deÄŸiÅŸim olmadı. Bundan sonra da bir deÄŸiÅŸim olmayacak. Son 10 yılda siyasi tabloyu deÄŸiÅŸtirecek bir hamle de olmadı. Ä°ÅŸin tuhafı AK Parti’de bir deÄŸiÅŸiklik var ama muhalefette bir deÄŸiÅŸiklik olmuyor.

HDP BARAJ ALTINDA

HDP’yi yüzde 7-8 aralığında buluyoruz. Åžu an için barajı aÅŸamıyor. Fakat önümüzdeki süreç içinde bunu baÅŸarabilir. Teorik olarak böyle bir ihtimal var. CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde CHP’ye oy veren sol, sosyal demokrat ve Alevi kesimlerle koalisyonunu yenileyebilir. Matematiksel olarak bu mümkün. Yurt dışından gelecek oyları da dikkate almak lazım.

KILIÇDAROÄžLU GÄ°TMEYECEK

Normal ÅŸartlar altında seçim kaybeden genel baÅŸkanın deÄŸiÅŸmesi gerekiyor. Ancak CHP’deKemal KılıçdaroÄŸlu teÅŸkilatlara hakim olduÄŸu ve muhalif sesleri tasfiye ettiÄŸi için yönetim deÄŸiÅŸikliÄŸi beklemiyorum.

3 DÖNEM KURULA AK PARTÄ°'NÄ°N MARKASI OLDU

AK Parti kurulduÄŸunda üç dönem kuralını koyarak siyasete büyük yenilik getirdi. Siyaseti kiÅŸiselleÅŸtirmeden kurtararak misyon verdi. ErdoÄŸan bu kuralı getirmek suretiyle ‘Biz koltuÄŸu zamanı geldiÄŸinde bırakmasını bileceÄŸiz ve yeni kuÅŸakların siyasete girmesine olanak vereceÄŸiz. Bizim bir davamız var. Esas olan davadır’ dedi. Seçmen bu vaadi satın aldı ve bu AK Partinin mevki için siyaset yapmadığını gördü ve oy verdi. Bu özellik zaman içinde AK Partinin marka vaadi haline geldi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.