Sosyal Medya

Dünya

İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Lübnan'a tehdit

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, ülkesinin gelecekte Lübnan sınırındaki "düşmanlarıyla" yeniden savaşacağını söyledi.



Kanal 2 televizyonuna konuÅŸan Grantz, Ä°srail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye düzenlediÄŸi çoÄŸunluÄŸu sivil 2 binden fazla Filistinlinin öldüÄŸü saldırıları "baÅŸarı" olarak nitelendirerek, "Ä°srail'in kuzey sınırındaki düÅŸmanlarıyla yeni bir savaÅŸ yapması kaçınılmaz" dedi.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı görevini yarın Gadi Eizenkot'a devredecek olan Grantz, Lübnan sınırındaki bölgelerde yeni bir savaÅŸa gerek olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Evet, kesinlikle var" ÅŸeklinde cevap verdi.

Grantz, Hizbullah ve Filistinli direniÅŸ örgütleri için "terörist" ifadesini kullanarak, "Ä°srail ordusu bunlardan gelecek tüm tehditlere çok iyi hazırlıklı" diye konuÅŸtu.

Ä°srail helikopteri, 18 Ocak'ta, Suriye-Ä°srail sınırında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenlemiÅŸ, olayda, Ä°ran Devrim Muhafızları komutanlarından TuÄŸgeneral Muhammed Ali Allahdadi'nin de aralarında bulunduÄŸu 6 Hizbullah üyesi hayatını kaybetmiÅŸti.

Lübnan'ın güneyinde Ä°srail'in iÅŸgali altındaki sınır bölgesi Åžebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen Ä°srail askeri aracına 28 Ocak'ta Hizbullah tarafından düzenlenen füze saldırısı sonucu 2 Ä°srail askeri ölmüÅŸ, 7 asker yaralanmıştı. Hizbullah bu saldırıyla, Ä°srail'e misillemede bulunduÄŸunu duyurmuÅŸtu.

Ä°srail Genelkurmay BaÅŸkanı Grantz'ın yönetimindeki Ä°srail ordusunun Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te baÅŸlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 11 binden fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.