Sosyal Medya

Güncel

Gezi provası

Kendilerine ‘Birleşik Haziran Hareketi’ adı veren grup, yaklaşan seçimler öncesi Gezi'ye benzer provokasyon başlatmak için harekete geçti. Eğitimde boykot çağrısı yapan grup üyeleri, birçok ilde eylem yaparak öğrencilerin öğrenim hakkını engelledi



YaklaÅŸan genel seçimler öncesi Gezi provokasyonuna benzer olaylar çıkarmaya çalışan ‘BirleÅŸik Haziran Hareketi’ adlı grup yurt genelinde protestolar düzenledi. ÖÄŸrencileri protestoya yönelten ve öÄŸretmenlerin görevlerini yapmalarını engellemeye çalışan grup, eÄŸitime boykotu çaÄŸrısı yaptı. Ä°stanbul, Ä°zmir, Manisa, Ankara, Antalya, Aydın ve Denizli gibi birçok ilde boykot çaÄŸrıları düzenlendi.
EĞİTİM HAKLARI ENGELLENDİ
Ä°stanbul Kadıköy’de toplanan grup üyeleri de, ‘Laik ve bilimsel eÄŸitim için boykottayız’ çaÄŸrısında bulundu. ÖÄŸrencilerin 1 günlük okula gitmemesi çağışında bulunan eylemciler, ellerinde 'Hoca camide, öÄŸrenci boykotta’ yazılı pankartlarla Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü’ne yürüdü. Galatasaray lisesi önünde de toplanan grup basın açıklamasında bulundu. Maltepe’de ise polisin uyarılarına raÄŸmen dağılmayan 8 eylemci gözaltına aldı. BeÅŸiktaÅŸ Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kiÅŸi de boykot çadırı kurdu.
ÇOCUKLAR OKUL YERÄ°NE EYLEMDE
Ä°zmir’de de provokasyon yapmak isteyen grup üyeleri, öÄŸrencileri okul bırakma boykotuna davet etti. Basmane'den Konak Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. 68 kiÅŸi gözaltına alındı. Eyleme katılanların yanında, okula göndermedikleri çocuklarının da bulunduÄŸu görüldü. CumhurbaÅŸkanına hakaret ettiÄŸi iddiasıyla gözaltına alınan BirleÅŸik Haziran Hareketi Ä°zmir Ä°l Koordinasyon Kurulu’ndan Onur Kılıç da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CHP, TKP, ÖDP gibi sol partiler ile KESK’e baÄŸlı sendikalar, EÄŸitim-Sen, Alevi BektaÅŸi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür DerneÄŸi de, BirleÅŸik Haziran Hareketi'nin boykotuna destek verdi.

Halktan provokatif giriÅŸimlere tepki geldi

Halkı sokaÄŸa dökmek ve hükümete karşı sokak eylemleri baÅŸlatmayı amaçlayan provokatif eylemlere bazı vatandaÅŸlar tepki gösterdi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda EÄŸitim-Sen üyelerinin de bulunduÄŸu grup ‘Bilimsel ve Laik eÄŸitim için ayaktayız’ pankartı açtı. BirleÅŸik Haziran Hareketi sözcüsü, yaptığı açıklamada provokasyona devam etti. Bunun üzerine grubun açıklamalarının doÄŸru olmadığını ve çocuklarının eÄŸitimlerini boykot bahanesiyle engellendiÄŸini belirten Rizeliler, tepki gösterdi. Eylemcilerle, tepki gösteren vatandaÅŸlar arasında gerginlik çıktı. Araya giren polis olayın büyümesini engelledi. Ankara’da ve Antalya’da da boykot çaÄŸrısı yapıldı. Çankaya’da eylem yapan grup, polisin uyarılarına aldırış etmeyince bazı kiÅŸiler gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.