Sosyal Medya

Dünya

En büyük mutluluğum başörtülü öğretmenler

Milli Eğitim Bakanı Nabi avcı, 28 Şubat döneminde giyim-kuşamından dolayı görevini yapamaz hale gelen, öğrencilerinden ayrı düşmüş öğretmenlerin tekrar görevlerini yapabilir hale gelmesini en büyük mutluluk olarak değerlendirdi.



Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, "Hangi alanı alırsanız alın, hangi göstergeyi alırsanız alın, eÄŸitim son 13 yılda ikiye katlanmıştır; olumlu göstergeler itibarıyla" dedi.
Avcı, Halk EÄŸitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ä°l Kadın Kolları 4'üncü OlaÄŸan Kongresi'nde yaptığı konuÅŸmada, milli eÄŸitimde kadınların daha ön plana çıkması için çalıştıklarını söyledi.

Bakanlığının yönetici kadrolarında kadınların daha fazla yer alması gerektiÄŸini belirten Avcı, "Milli EÄŸitim Bakanı olarak bir eksiÄŸimizi, bir zaafımızı da burada itiraf etmem lazım. Maalesef Milli EÄŸitim Bakanlığı olarak, AK Parti teÅŸkilatlarının ulaÅŸtığı bu seviyeyi yakalayabilmiÅŸ deÄŸiliz. 81 Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸümüz var, maalesef bir tane kadın milli eÄŸitim müdürümüz var" ifadesini kullandı.

Kadın yönetici sayısını okul, ilçe ve ÅŸube müdürlüklerinde dengelediklerini dile getiren Avcı, buna karşın daha üst düzeyde bunun çok olduÄŸunu anlattı. Avcı, ÅŸöyle devam etti:

"Bu, sebepsiz deÄŸil. Bu, daha önce kadınların önüne çekilmiÅŸ olan bariyerlerin bugüne yansıması. Maalesef kadınlar, eÄŸitimci kadınlar bu koÅŸuya epey geriden baÅŸlayabildi. Åžimdi biraz hızlandırmaya çalışıyoruz. Ä°nÅŸallah önümüzdeki yıllarda Milli EÄŸitim Bakanlığında yönetici kademelerde de kadınlarımızın payını layık olduÄŸu düzeye taşıyacağız. Ayrıca bu Milli EÄŸitim Bakanlığı açısından ÅŸu bakımdan gerekli; öÄŸretmen kadrolarımızın da büyük çoÄŸunluÄŸu kadınlar, öÄŸretmenlerin yarıdan fazlası kadınlarımız. Gerçekten hamdedebileceÄŸim icraatlardan biri belki de en başında geleni; bugün birçok okula gittiÄŸim zaman baÅŸörtüsüyle görevlerini yapan öÄŸretmenlerin gözündeki o yaşı, o teÅŸekkürü görmek, bir milli eÄŸitim bakanının yaÅŸayabileceÄŸi en büyük mutluluk. 28 Åžubat döneminde görevini yapamaz hale gelmiÅŸ, giyimi kuÅŸamı yüzünden veya sadece kadınlar da deÄŸil tabii erkekler de görevden uzaklaÅŸtırılmış, bugünkü moda tabirle mobbinge yani yıldırmaya, bürokratik yıldırmaya maruz bırakılmış ve dolayısıyla öÄŸrencilerinden, çocuklarından ayrı düÅŸmüÅŸ öÄŸretmenlerimizin tekrar görevlerini yapabilir hale gelmesi, en büyük mutluluÄŸumuz oldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.