Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Yolu HDP'den geçer

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl’de partisinin düzenlediği halk buluşma etkinliğine katıldı. Etkinlikte baraj konusuna değinen Demirtaş, "Cezaevlerinin boşalmasını istiyorsak, dağların boşalmasını istiyorsak, Avrupa’daki sürgünlerin geri dönmesini istiyorsak, askerde evladı olan evladı polis olarak buralarda görev yapanlar, artık bu savaş tehlikesi ortadan kalksın istiyorsak, bunların hepsinin yolu HDP’nin güçlenmesinden geçer" dedi.



Hiçbir partinin tek başına anayasa yapamayacağını anlatan DemirtaÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Elinde çoÄŸunluk olsa bile yapamaz, yapmamalıdır. Diyorlar ya yeni Türkiye’yi inÅŸa ediyoruz. Yeni Türkiye’de insani deÄŸerler yoktur. Onların yeni Türkiye’sinde paradan daha kıymetli bir ÅŸey yoktur. Onların yeni Türkiye’sinde inanın paranın önünde secde edecek hale gelecekler. Åžimdiden buna baÅŸlamışlar paraya secde edecekler, paraya. Onların yeni Türkiye’sinin bu ÅŸekilde inÅŸa edilmesine izin vermeyeceÄŸiz. Biz yeni yaÅŸamı inÅŸa edeceÄŸiz. Biz yeni yaÅŸamda, herkes geçmiÅŸiyle, tarihiyle, kültürüyle bir arada onurlu bir ÅŸekilde yaÅŸayacak."

GÜVENLÄ°K PAKETÄ°

Güvenlik paketine de deÄŸinen DemirtaÅŸ, AK Parti’nin kendini güvenceye almak için güvenlik yasasını parlamentodan geçirmeye çalıştığını söyledi.

Gaziantep’te valiliÄŸe yürümek isteyen esnaf ile polis arasında çıkan gerginliÄŸi anımsatan DemirtaÅŸ, sözlerine ÅŸöyle devam etti: "Åžuan polisin yaptıkları yetmiyor ona. Dün izlediniz bir polis müdürü emrindeki polis memuruna neler yaptı gördünüz deÄŸil mi? Boyuna tutuyor gazı sıksana vatandaÅŸa diyor. O polis amiri düÅŸünün bu yasa çıkar, bu yetkiyi ona verirseniz gözünü kırpmadan silahını çekip adam vuracak sokakta. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, her yerde çıkmış bunu savunuyor bu yasa çıkacak diyor ve gereÄŸini yapacağız bu yasa çıktıktan sonra diyor. Bu kadar panik halindeler, cinnet halindeler. Ä°nanının ki her gün sokaklarda patır patır gençleri öldürecekler."

ÇÖZÜM SÜRECÄ°

Çözüm sürecindeki geliÅŸmeleri deÄŸerlendiren DemirtaÅŸ, ÅŸunları söyledi:
"Bakın müzakere konusunda bu günlerde tartışmalar yürütülüyor, açıklama yapılıyor. ÇaÄŸrı yapılıyor, bu yapılacak ÅŸu yapılacak diye. Hükümet bir yerlerden çaÄŸrı bekleyeceÄŸine, ‘biran önce Öcalan Ä°mralı’dan mesaj göndersin, çaÄŸrı yapsın’ baskısını oluÅŸturacağına kendi atması gereken adımları atsın biran önce. Hükümet kendi üzerine düÅŸenleri yapsın, görünen o ki seçim öncesi seçimde kendisine yarayacak bir hamle yaptırmaya çalışıyor. Bu son derece tehlikeli bir anlayıştır. Bu anlayıştan hükümetin vazgeçmesi, herkesin faydasına olacaktır. Barış meselesi seçimlere kurban edilecek bir mesele deÄŸildir. Her seçimde AKP barışı kurban etmiÅŸtir. Bir oy uÄŸruna, sandık uÄŸruna barışı kurban etmiÅŸtir, ertelemiÅŸ, oyalamıştır. Seçim meydanlarında ‘size barış getireceÄŸim’ deyip oy istemiÅŸtir, oyu aldıktan sonra kendi iÅŸine gücüne bakıp barış meselesini ertelemiÅŸtir. Bu defada yapmak istediÄŸi budur çok açık ve net söylüyorum bizim HDP olarak görüÅŸümüz net olarak budur."

Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağıran DemirtaÅŸ, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Hükümet, bu tür ucuz, ali cengiz oyunlarıyla barış sürecini falan ilerletemez. Samimiyse, ciddiyse çaÄŸrı yapmak yerine adım atsın. Lafla peynir gemisi yürümüyor, lafla barış gelmiyor. Atılması gereken adımlar var, parlamentoda çıkması gereken demokratikleÅŸme yasaları var. Bunları aÄŸzına bile almıyorsun sürekli Ä°mralı’dan bir çaÄŸrı yapılsın diye baskı yapıyorsun, heyet üzerine heyet gönderiyorsun böyle sonuç alınır mı? Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Barış meselesinde de adım atılması konusu HDP’nin güçlenmesine baÄŸlıdır. Cezaevlerinin boÅŸalmasını istiyorsak, daÄŸların boÅŸalmasını istiyorsak, Avrupa’daki sürgünlerin geri dönmesini istiyorsak, askerde evladı olan evladı polis olarak buralarda görev yapanlar, artık bu savaÅŸ tehlikesi ortadan kalksın istiyorsak, bunların hepsinin yolu HDP’nin güçlenmesinden geçer.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.