Sosyal Medya

Güncel

'Selam dosyası'ndan Öcalan kayıtları çıktı!

'Selam Tevhid Örgütü' dosyasını inceleyen savcılar, KCK soruşturması kapsamında dinlendiği ortaya çıkan Öcalan'ın kardeşine ait ses kayıtlarının da burada olduğunu fark etti



Aralarında gazetecilerin, siyasetçilerin, sanatçıların ve birçok iÅŸadamının bulunduÄŸu yaklaşık 7 bin kiÅŸinin dinlendiÄŸi ‘Selam Tevhid’ soruÅŸturması dosyalarını inceleyen savcılar yeni bir detayla karşılaÅŸtı. Dosyalar arasında, KCK soruÅŸturması kapsamında dinlendiÄŸini gösteren Abdullah Öcalan’ın kardeÅŸi Mehmet Öcalan’a ait ses kayıt dosyaları da bulundu. Dosyaların KCK dosyaları içinde olması gerekirken buradan çıkması anlaşılamadı. 

El Cezire Türk'ten Selahattin Günday'ın haberine göre belgeler, savcılığın eski soruÅŸturma dosyalarını incelemesi sırasında bulundu. KCK Avukatlar dosyasını inceleyen savcılık, dosyadan ayrılan bir bölüm olduÄŸunu ve o bölümün farklı bir dosya numarası ile sürdürüldüÄŸünü tespit etti.

Avukatlar dosyasından ayrılan bölüme ait dört teknik takip kararı dosyada bulunamadı. Eksik belgelerin izini süren savcılık, aradığını, polislerin gözaltına alınmasına neden olan ve takipsizlik verilen Selam Tevhid soruÅŸturması dosyasında buldu.

Dört teknik takip kararının Abdullah Öcalan’ı Ä°mralı’da sık sık ziyaret eden kardeÅŸi Mehmet Öcalan hakkında olduÄŸu belirlendi. KCK’ya iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturmada kardeÅŸ Öcalan’ın da ÅŸüpheli olduÄŸunu tespit eden savcılık, Öcalan hakkındaki dinleme kararının da, yolsuzluk operasyonunun yapıldığı tarih olan 17 Aralık 2013’te sonlandırıldığını belirledi.

Savcılık, mahkemeye sevk edilen ÅŸüpheli polislere KCK soruÅŸturması kapsamında dinlenen Mehmet Öcalan’na ait belgelerin neden baÅŸka bir soruÅŸturma dosyasının içine konulduÄŸunu sordu.

POLÄ°S: EVRAKLAR KARIÅžTIRILDI

Åžüphelilerden dönemin emniyet amiri Gaffur Ataç, “SoruÅŸturma dosyasının baÅŸka bir savcıya devredildiÄŸi dönemde kalemde çalışan memurlar tarafından evrakların karıştırıldığını belirterek "Bu nedenle Selam dosyasına girmiÅŸ olma ihtimali bulunmaktadır.” dedi.

Savcılık, ‘Mehmet Öcalan’a iliÅŸkin evrakların baÅŸka dosyada saklanmasını, 7 Åžubat krizi olarak bilinen ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan’ın ifadeye soruÅŸturma dosyasını yeniden canlandırma’ giriÅŸimi olarak yorumluyor.

Bu nedenle ÅŸüpheli polislere ‘Çözüm sürecini yürüten MÄ°T yetkililerini, Mehmet Öcalan üzerinden KCK ile irtibatlandırmaya çalıştınız mı?’ diye sordu. Åžüpheli polisler, yürütülen soruÅŸturmalarda böyle bir amacın olmadığını belirttiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.