Sosyal Medya

Güncel

HDP heyeti Kandil'e gitti

Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüşen HDP'nin çözüm süreci heyeti Kandil'e gitti. Gündemde iç güvenlik paketi ve müzakerelere geçilmesi konusunda gelinen son durum var.



BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan ile son olarak ÇarÅŸamba günü görüÅŸen Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti çözüm süreciyle ilgili görüÅŸmeler için Kandil'e gitti. Ana gündem Meclis’te ertelenen iç güvenlik paketi ve müzakerelere geçilmesi noktasında gelinen son durum var.

Hükümet ile HDP heyeti arasında son günlerde görüÅŸmeler hızlanmış durumda.

Ancak hükümet sorunun kaynağı olarak Kandil’deki örgüt yönetimini iÅŸaret ediyor.

HDP ile hükümet arasında yapılan son görüÅŸme sonrasında, iç güvenlik paketinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüÅŸmeleri bir hafta daha ertelenmiÅŸti. BaÅŸta BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan olmak üzere hükümet üyeleri, paketin yasalaÅŸması konusunda kararlılıklarını dile getirirken, HDP'nin beklentisi temaslar sonrasında paketin toplumsal olaylara müdahaleye iliÅŸkin maddelerinin tasarı metninden tümüyle çıkarılması.

HDP'den alınan bilgilere göre, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında varılan anlaÅŸma gereÄŸi müzakerelerin Ocak ayı başında baÅŸlaması gerekiyordu. Ancak takvim bazı konularda hâlâ anlaÅŸma saÄŸlanamadığı için hayata geçmedi. HDP ise hükümetten somut adım beklentisi içinde.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.