Sosyal Medya

Dünya

Rusya'da 'Türkiye'yi nasıl vururuz?' dersi

Rusya Harb Akademileri'nde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerdeki askeri üslere saldırı düzenlenen bir simülasyon hayata geçirildi.



Rusya'da Savunma Bakanlığı'na baÄŸlı Kamu Konseyi, uluslararası iliÅŸkilerde deÄŸiÅŸen dengeleri müfredata yansıtmak için yapılması gereken deÄŸiÅŸiklikleri ele aldı.

Rus gazetesi Kommersant'ın haberine göre, askeri öÄŸrencilere ilerleyen teknolojiyi kapsayan eÄŸitimler verilmesi planlanırken, buna örnek olarak Harb Akademileri'nin başında bulunan Korgeneral Oleg Makareviç, Türkiye ve Letonya'nın aralarında bulunduÄŸu bazı ülkelerdeki askeri üslere saldırı düzenlenen bir simülasyonu hayata geçirdi.

4 yıl öncesinden farklı bir strateji

Gazeteye göre Makareviç, artık dört yıl öncesinden farklı bir askeri stratejileri olduÄŸunu belirterek 'Ukrayna krizi, Kiev'in ABD yanlısı olması, DEAÅž terör örgütü tehdidi, Kore'deki istikrarsızlık' gibi birçok faktörü örnek gösterdi.

SavaÅŸ robotları ile insansız hava aracları da öÄŸretilecek

Korgeneral aynı zamanda eÄŸitimin modernleÅŸmesi gerektiÄŸini; askeri liselerde savaÅŸ robotları, insansız hava araçları gibi ileri teknolojilerin öÄŸretileceÄŸini belirtti.

Türkiye'ye saldırı simülasyonu

Marakeviç'in buna örnek teÅŸkil etmesi amacıyla, Türkiye'nin de arasında bulunduÄŸu ülkelere saldırı düzenlenmesini iÅŸleyen bir simülasyonu bizzat kendisi kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.