Sosyal Medya

Dünya

Hayat Boumeddiene ilk kez konuÅŸtu

DEAŞ, Fransa'da bir süpermarkete eylem düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumeddiene ile yaptığı röportajı yayımladı.



DEAÅž'ın Fransızca yayınladığıDar al-Ä°slam adlı dergi, süpermarket eylemcisi Amedy Coulibaly’nin eÅŸi Hayat Boumeddiene ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi röportaja yer verdi. DEAÅž, Boumeddiene’in “kendi topraklarında” olduÄŸunu açıkladı.

HEDEFE KONULMASININ NEDENİ COULİBALY'NİN EŞİ OLMASI!

9 Ocak’ta Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te bir süpermarkette eylem düzenleyen DEAÅž Coulibaly’nin eÅŸi Boumeddiene’in 8 Ocak’ta Ä°spanya'dan Suriye’ye geçtiÄŸiduyurulmuÅŸtu. Paris’teki baskınlar hakkında yazıların yer aldığı ve kapağındaEyfel Kulesi’ni koruyan bir askerin bulunduÄŸu dergide Boumeddiene’in isminin verilmediÄŸi, ancak “Coulibaly’nin eÅŸi” ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

'BURAYA GELÄ°RKEN HÄ°Ç ZORLUK ÇEKMEDÄ°M'

Boumeddiene, kendisine sorulan “HalifeliÄŸe girdiÄŸinizde ne hissettiniz”sorusuna, “Buraya gelirken hiçbir zorluk çekmedim, Allah’ın kanunlarıyla yönetilen bu topraklarda yaÅŸamak güzel” cevabını verdi.

Ä°lk sayısı 23 Aralık’ta çıkan dergide, “Peygamber'e (sav) hakaret edenlere yönelik eylemlere devam etme” çaÄŸrısı da yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.