Sosyal Medya

Güncel

Tayland kumpası

Paralel yapıya yönelik son operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen emniyet amiri Gaffur Ataç’ın, El Kaide üyeliği suçlamasıyla yakaladıkları bir şüpheliyi Selam soruşturmasında gizli tanıklığa zorladığı ortaya çıktı.



Paralel yapıya yönelik son operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen emniyet amiri Gaffur Ataç’ın, El Kaide üyeliÄŸi suçlamasıyla yakaladıkları bir ÅŸüpheliyi Selam soruÅŸturmasında gizli tanıklığa zorladığı ortaya çıktı. SoruÅŸturmayı yürüten Ä°stanbul BaÅŸsavcılığı, sözde Selam soruÅŸturmasında 3 yıl 7 ay süreyle dinlenen ancak haklarında delil bulunmayan kiÅŸileri terörle irtibatlandırmak için sahte delil oluÅŸturulduÄŸunu belirledi.
TEHDÄ°TLE GÄ°ZLÄ° TANIK YAPILDI
Selam soruÅŸturmasını Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžubesi D bürosu yürütüyordu. Savcılığın tespitlerine göre, o dönem C Büro’da görev yapan Emniyet Amiri Gaffur Ataç ise soruÅŸturmada görevli olmamasına raÄŸmen, Ä°srail’in Tayland’daki büyükelçiliÄŸinin bombalanması kapsamında, El Kaide Terör Örgütü üyeliÄŸi iddiasıyla gözaltına alınan bir kiÅŸiyi tehditle ‘Åžafak’ kod adıyla gizli tanık olmaya zorladı. ‘Åžafak’ kod adlı sanığın yeniden ifadesini alan savcılık, paralel yapının bu ÅŸekilde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da aralarında bulunduÄŸu çok sayıda üst düzey yetkiliyi terörle irtibatlandırmayı ve nihai olarak da TC hükümetini devirmeyi amaçladığı tespitinde bulundu.
SAHTE Ä°SÄ°MLE Ä°FADE ALDI
Ataç’ın, Selam soruÅŸturmasının baÅŸlamasına neden olan Kamile YazıcıoÄŸlu’nun ifadesini de sahte isimle aldığı ve ifade tutanağına imza atmadığı tespit edildi. YazıcıoÄŸlu ek ifadesinde Ataç’ın ifadesini ‘Mehmet’ ismiyle aldığını ve polislerin maddi durumun kötü olması nedeniyle 10 bin lira yardım ettiklerini ileri sürmüÅŸtü. Ataç ise tüm iddiaları reddetti.

Tutuklama talebi

Ä°stanbul merkezli 4’üncü dalga paralel operasyonda gözaltına alınan 21 zanlının emniyet iÅŸlemleri sona erdi. 3 savcı tarafından ifadeleri alınan ÅŸüpheliler tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 5. Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne sevk edildi. Åžüpheli polisler arasında ÅŸu isimler bulunuyor: “Emniyet Amiri Gaffur Ataç, Emniyet Amiri OÄŸuzhan Ceylan, BaÅŸkomiser Mehmet Işık, Komiser Selman Yuyucu, polis memurları Necati Aslan, Yasin Akyar ve Ferhat Taner DoÄŸan.” Dosyada yer alan tutuklu eski TEM Åžube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de bulunduÄŸu 8 emniyet personeli ise henüz ifade vermedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.