Sosyal Medya

Güncel

'Satıcı değilim içiciyim' dönemi tarih oluyor!

Son dönemlerde yapılan düzenlemelerle, ceza almamak için düşük miktarda uyuşturucuyla yakalanan şüphelilerin genellikle yaptığı "içiciyim" savunması artık tarihe karışıyor.



Konya'da 2,6 gram eroinin satışını yaptığı iddiasıyla tutuklanan ÅŸüpheli hakkında, "UyuÅŸturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve SaÄŸlama" suçundan hazırlanan iddianamede, en az 19 yıl hapis cezası talep edildi.

Türkiye'nin uyuÅŸturucuyla mücadeledeki kararlı tutumu sürüyor. Son dönemde yapılan deÄŸiÅŸiklikler sonrası uyuÅŸturucuyla mücadele daha da ivme kazandı.

Åžüphelilerin az miktarda uyuÅŸturucuyla yakalandığında yaptıkları "Ben içiciyim" ÅŸeklindeki savunmaları ise 2,6 gram eroinin satışını yaptığı ileri sürülen kiÅŸi hakkındaki hapis cezası talebiyle neredeyse tarihe karışıyor.

Konya Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele MüdürlüÄŸü narkotimlerinin yürüttüÄŸü soruÅŸturma kapsamında sokak satıcıları takibe alındı.

Narkotimlerin yürüttüÄŸü çalışmada, bir ayda 2,6 gram eroinin satışını yaptığı ileri sürülen A.E. (23) Selçuklu ilçesinde yakalandı. Tutuklanan ve "içici" olduÄŸunu belirten A.E. hakkındaki iddianame, Cumhuriyet savcısı tarafından tamamlandı.

Ä°ddianamede, A.E'nin uyuÅŸturucuyu hangi tarihlerde ve nasıl sattığı da ayrıntılı ÅŸekilde anlatıldı. Åžüphelinin, geçen yıl 8 AÄŸustos'ta 4 parça halinde 1,2 gram, 13 AÄŸustos'ta 1 parça halinde 0,3 gram, 30 AÄŸustos'ta 1 parça halinde 0,3 gram ve 8 Eylül'de 5 parça halinde 0,8 gram eroini sattığı belirtildi.

Ä°ÇÄ°CÄ°LERE DE Ä°ÅžLEM YAPILDI

UyuÅŸturucuyu alan kiÅŸiler hakkında da "uyuÅŸturucu kullanmak" suçundan iÅŸlem baÅŸlatıldığı aktarılan iddianamede, söz konuÅŸu kiÅŸilerin ÅŸüpheliyi teÅŸhis ettiÄŸi ifade edildi.

Hakkında, "UyuÅŸturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve SaÄŸlama" suçundan en az 19 yıl hapis cezası istenen A.E. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

UyuÅŸturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesinde yeniden düzenlendi. Maddenin 3. fıkrasında, uyuÅŸturucu maddeleri ülke içinde satan, satışa arz eden, baÅŸkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden veya bulunduran kiÅŸilerin 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılacağı hükmü yer alıyor. Önceki düzenlemede ise ilgili suçlar için ceza miktarı 5 ila 15 yıl olarak belirlenmiÅŸti.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.