Sosyal Medya

YaÅŸam

Hafta sonu yeniden kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji verilerine hava sıcaklıkları bazı yerlerde bir iki derece artsa da hafta sonunda yine yoğun kar yağışı bekleniyor



Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Marmara'nın doÄŸusu, DoÄŸu Akdeniz, Ä°ç Anadolu, Karadeniz, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgeleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; DoÄŸu Akdeniz kıyıları, Orta ve DoÄŸu Karadeniz kıyı kesimi ile GüneydoÄŸu Anadolu'da yaÄŸmur ve saÄŸanak, diÄŸer yerlerde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, doÄŸu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.” denildi.

Ayrıca Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki hafta sonu kar yağışının yeniden etkili olacağını bildirdi.

Meteoroloji verilerine göre bugün: Güney Ege parçalı bulutlu, DoÄŸu Karadeniz ve GüneydoÄŸu Anadolu yaÄŸmurlu, diÄŸer bölgeler kar yağışlı. 

13 Åžubat Cuma: Kar yağışı etkisini azaltacak. DoÄŸu Anadolu’nun güneyi, Batı ve Ä°ç Anadolu’nun bazı bölgeleri kar yağışlı geçecek. Marmara’da karla karışık yaÄŸmur, Karadeniz kıyıları ile GüneydoÄŸu’da yaÄŸmur görülecek. Ä°ç Anadolu, Ege ve Akdeniz kıyıları açık geçecek. 

14 Åžubat Cumartesi: Kar sadece Van’da görülecek. DoÄŸu Karadeniz ve GüneydoÄŸu Anadolu’da yaÄŸmur bekleniyor. DiÄŸer tüm bölgeler parçalı bulutlu geçecek.

15 Åžubat Pazar: GüneydoÄŸu Anadolu ile MuÄŸla ve Antalya’da yaÄŸmur bekleniyor. DiÄŸer bölgeler parçalı az bulutlu olacak.

AFYON-KÜTAHYA YOLU KARDAN KAPANDI

Kütahya'da kar yağışı ulaşımı olumsuz yönden etkiledi. Kütahya-Afyonkarahisar karayolu trafiÄŸe kapandı. Ekipler yolun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kütahya-Afyonkarahisar karayolu akÅŸam saatlerinde ulaşıma kapandı. Polis ekipleri, Afyonkarahisar istikametine gitmek isteyen araçları kent çıkışında akaryakıt istasyonları ile boÅŸ alanlarda bekletiyor. Emniyet MüdürlüÄŸü yetkilileri, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 30'uncu kilometresinde buzlanma nedeniyle bazı araçların yolda kalması sonucu yolun ulaşıma kapandığını belirtti. Yetkililer karayolları ekiplerinin yolu trafiÄŸe açma çalışmalarının sürdüÄŸünü bildirdi.

ESKÄ°ÅžEHÄ°R VE BÄ°LECÄ°K'TE DE ULAÅžIM AKSA

EskiÅŸehir'de de kar yağışı etkili oldu. EskiÅŸehir-Kütahya, EskiÅŸehir-Bozüyük karayolunda ulaşım güçlükle saÄŸlanıyor. Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaların da meydana geldiÄŸi EskiÅŸehir'de Kızılay görevlileri de araçlarda bekleyen vatandaÅŸlara kumanya dağıttı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediye ekipleri akÅŸam saatlerinden itibaren de ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar ile çevreyolunda yollarda kar temizleme çalışmasını sürdürdü.

EKSÄ° 11 DERECE ÖLÇÜLDÜ

Kar yağışının etkili olduÄŸu DoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde gece en düÅŸük hava sıcaklığı, sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altındaki bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Gece ölçülen en düÅŸük hava sıcaklıkları IÄŸdır'da 1, Erzincan'da sıfır, diÄŸer illerde sıfırın altında olmak üzere, Van ve MuÅŸ'ta 1, Hakkari'de 2, Erzurum'da 6, Bitlis, Kars ve AÄŸrı'da 7, Ardahan'da 11 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da IÄŸdır'da 5, MuÅŸ'ta 4, Van, Hakkari ve Erzincan'da 3, Ardahan'da 1, Bitlis ve Erzurum'da sıfır, AÄŸrı ve Kars'ta ise sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Bitlis'te 108, AÄŸrı'da 55, MuÅŸ'ta 34, Hakkari ve Erzurum'da 24, Kars'ta 20, Ardahan'da 19 ve Van'da 1, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Konaklı'da 112 ve Palandöken 105, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 105 ve Erzincan'daki Ergan'da 25, Kop Dağı'nda ise 51 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi beklendiÄŸi için vatandaÅŸların yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

AMASYA'DA BUGÜN UÇAKLAR Ä°NEMEDÄ°

Merzifon Havalimanına kar yağışı ve sis nedeniyle inemeyen uçaklar, Samsun ÇarÅŸamba Havalimanına indi.

Amasya ValiliÄŸinin yazılı açıklamasında, yoÄŸun sis ve kar yağışının hava trafiÄŸini olumsuz etkilediÄŸi belirtildi.

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: 12 Åžubat PerÅŸembe günü Ä°stanbul Atatürk Havalimanından Amasya Merzifon Havalimanına hareket eden Türk Hava Yolları uçağı ile Ä°stanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Amasya Merzifon Havalimanına hareket eden Pegasus Hava Yolları uçağı, Amasya Merzifon Havalimanımızdaki kar yağışı ve dikey görüÅŸün düÅŸük olması nedeniyle pas geçerek Samsun ÇarÅŸamba Havalimanına iniÅŸ yapmıştır.

Ä°ZMÄ°R'DE HAYALET GEMÄ°

Çandarlı'da demirli bulunduÄŸu limandan mürettebatsız olarak sürüklenerek 35 mil mesafedeki MordoÄŸan kıyılarında karaya oturan "hayalet gemi" Gofer B'nin, hava koÅŸullarının düzelmesi sonrası kurtarılması planlanıyor.

Ä°zmir Liman BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada MordoÄŸan'da karaya oturan Gofer B'nin koruma ve kurtarması için çalışma baÅŸlatıldığı, üzerinde AliaÄŸa Ä°cra MüdürlüÄŸü tarafından haciz kararı bulunan geminin yedieminiyle görüÅŸmelerin sürdüÄŸü ifade edildi.

Geminin nereye çekileceÄŸi konusunun henüz netleÅŸmediÄŸi ancak daha önce demirli olduÄŸu Nemrut Körfezi'ne taşınması konusunun deÄŸerlendirildiÄŸinin belirtildiÄŸi açıklamada geminin mevcut durumunun can ve mal emniyetini tehdit etmediÄŸi, çevre kirliliÄŸi riskinin bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada geminin hava koÅŸullarının düzelmesi ve teknik iÅŸlemlerin tamamlanması sonrası en kısa sürede bölgeden götürüleceÄŸi dile getirildi. 

Ä°cra kararı nedeniyle mürettebatsız olarak AliaÄŸa'da demirli olan "hayalet gemi" Gofer B, geçen hafta lodosla sürüklendiÄŸi Çandarlı'dan önceki gün de poyraz fırtınası nedeniyle 35 mil güneye sürüklenerek MordoÄŸan'da bir otelin önünde karaya oturmuÅŸtu.

Kaynak: Ajanslar

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.