Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kobani'ye ilk dönüş

Yaklaşık 5 ay önce IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani'den Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, terör örgütünün bölgeden çekilmesi üzerine ülkelerine dönmeye başladı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi Kobani'ye gitmek üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı önüne geldi.



Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli Kürt, Kobani'ye (Ayn el Arap) döndü. ÇoÄŸunluÄŸunu kadın ve çocukların oluÅŸturduÄŸu yaklaşık 700 kiÅŸi, yanlarında getirdikleri bazı eÅŸyalarla Suruç ilçesindeki MürÅŸitpınar Sınır Kapısı önünde toplandı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından kalabalık önce güvenlik noktasından geçirildi, ardından kimlik kontrolleri yapıldı. BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığınca oluÅŸturulan kayıt merkezinde iÅŸlemleri tamamlanan grup daha sonra Kobani'ye geçti.

Suriyeli Kürt Mecdule Kencur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerine döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. MisafirperverliÄŸinden dolayı Türk halkına teÅŸekkür eden Kencur, "Ä°nÅŸallah bir daha böyle sıkıntıları yaÅŸamayız" diye konuÅŸtu.

Avaş Kasım ise yıkılan evlerini el birliğiyle onaracaklarını belirtti.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.