Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan oğlunu isteyen anne 3 gündür açlık grevinde

Oğlunun kandırılarak dağa çıkarıldığını belirten Tuncelili Fidan Ulağ ile çocukları 3 gün önce açlık grevine başladılar. Ulağ ailesi, çocukları dönünyece kadar greve devam edeceklerini söylüyor



Van'da okuyan üniversite öÄŸrencisi oÄŸlunun terör örgütünce kandırılarak daÄŸ kadrosuna katıldığını öne süren Tuncelili Fidan UlaÄŸ ile çocuklarının 3 gün önce baÅŸlattığı "açlık grevi" devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öÄŸrencisi olan oÄŸlu Feramuz UlaÄŸ'ın (20) terör örgütüne katıldığını iddia eden 55 yaşındaki Fidan UlaÄŸ, diÄŸer oÄŸlu Müjdat, kızları Songül, Berna, Gülcan ve Seylan UlaÄŸ ile MoÄŸultay Mahallesi'ndeki Seyit Rıza Parkı'nda kurdukları çadırda 8 Åžubat'ta baÅŸlattıkları "açlık grevi"ni sürdürüyor.

Derme çatma çadırda kurdukları sobada, iÅŸ yerlerinden aldıkları meyve kasalarını yakarak ısınmaya çalışan aile bireyleri, soÄŸuk ve yağışlı havada geceleri battaniyelere sarılarak eylemine devam ediyor.

Anne Fidan UlaÄŸ, oÄŸlu Feramuz'a kavuÅŸmak için ailece çadırda beklediklerini belirterek, "Çocuklarım çok zor ÅŸartlarda burada oturuyor. Hava soÄŸuk, yaÄŸmur yağıyor, içeri su giriyor" dedi.

Bu zor süreçte herkesten yardım isteyen UlaÄŸ, "ÇocuÄŸumu geri istiyorum. Çocuklarımın okullarına gitmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

"HER ÅžEYE KATLANIRIZ"

AÄŸabey Müjdat UlaÄŸ ise 8 Åžubat'ta baÅŸlattıkları açlık grevinde üçüncü günü tamamladıklarını söyledi.

Açlık grevini kardeÅŸi gelinceye kadar sürdüreceklerini belirten UlaÄŸ, "Burada yaÄŸmurun altındayız. Çadırın altına her taraftan su geliyor. Sabaha kadar battaniyelere sarılarak burada oturuyoruz. Uyuyamıyoruz çünkü soÄŸuk, sobanın başına toplanırsak ısınabiliyoruz. Bu ÅŸartlarda burada bekliyoruz ve beklemeye de devam edeceÄŸiz. KardeÅŸimize kavuÅŸmak için her zorluÄŸa katlanacağız" diye konuÅŸtu.

"BARIÅž BÖYLE MÄ° OLACAK?"

Feramuz'un da aralarında bulunduÄŸu 6 kardeÅŸinin üniversite öÄŸrencisi olduÄŸunu ve onları kız kardeÅŸiyle çalışarak okuttuÄŸunu anlatan UlaÄŸ, ÅŸunları söyledi: 

"Çok yüksek maaÅŸlara çalışmıyoruz. Aldığımız maaÅŸlarla kardeÅŸlerimizi okutmaya çalışıyoruz. Onlara iyi bir gelecek saÄŸlamaya çalışıyoruz. KardeÅŸlerim burada, okullarına gidemiyorlar, kardeÅŸimiz için burada oturuyorlar. Bunların eÄŸitim hayatının bitmesini istemiyoruz. Bir an önce duyarlılık bekliyoruz. KardeÅŸlerimin geleceÄŸinin yok olmasını istemiyoruz. Ailece harcadığımız bu kadar emeÄŸimizin boÅŸa gitmesini istemiyoruz."

Çözüm sürecine deÄŸinen UlaÄŸ, "Bu ülkede çözüm süreci, barış süreci denilen bir ortamda bizim çocuÄŸumuzun götürülmesi, bu barışa nasıl bir katkı sunacak? Analar aÄŸlamasın diye yola çıkılan bir barış sürecinde benim annem her gün gözyaşı döküyor. Bu nasıl bir barış sürecidir? Barış sürecinde böyle bir ÅŸey olabilir mi, böyle barış olabilir mi? Bizim çocuklarımızı okullarından alıp götürerek mi barış yapacaklar, barış böyle mi olacak" dedi.

Abla Berna UlaÄŸ (23) da "Derslerimizden geri kalmak istemiyoruz. Biz, bu okulları zorluklarla kazandık. Kolay okumadık, abimiz, ablamız destek oldu. BaÅŸka kimseden destek görmedik. Onların emekleri boÅŸa gitsin istemiyorum. Biz kimseden onların bir ÅŸeyini istemiyoruz. Kendi hakkımız olan bir ÅŸeyi istiyoruz. KardeÅŸimiz bizim, onu istiyoruz. Açlık grevimiz, kardeÅŸimiz geldiÄŸinde bitecek. O gelene kadar sürdüreceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.