Sosyal Medya

Güncel

3 Müslüman genç için anma töreni

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün öldürülen 3 Müslüman genç için New York'ta anma töreni düzenlendi. Anma törenine Müslüman toplumundan temsilciler katıldı.



AkÅŸam saatlerinde Manhattan'ın ünlü meydanlarından Union Square'de düzenlenen ve Müslüman toplumundan temsilcilerin katıldığı törende, Kuzey Carolina'da kendini ateist olarak tanımlayan bir kiÅŸinin açtığı ateÅŸ sonucu yaÅŸamını yitiren 3 Müslüman öÄŸrenci anıldı.
Töreni organize eden Muslim Community Network (Müslüman Topluluk Ağı) adlı sivil toplum kuruluÅŸunun lideri Christina Tasca, yaptığı konuÅŸmada, nefret ve baÄŸnazlıkla mücadele etmenin bir zorunluluk olduÄŸunu ifade etti.
Tasca, "Basını ve seçilmiÅŸ yöneticilerimizi ÅŸiddet sonucu yitirilen yaÅŸamlara din ve ırk ayrımı yapmadan aynı dikkati göstermeye çağırıyoruz" diye konuÅŸtu.
Basının ve yetkililerin bu olayı yansıtırken sansasyonel hale getirmemeleri gerektiÄŸi uyarısını yapan Tasca, aksi takdirde bunun Ä°slam karşıtı eylemleri ve nefret suçlarını tetikleyebileceÄŸini belirtti.
Öldürülen öÄŸrencilerin zor durumdaki Müslümanlara yardım faaliyetlerine vurgu yapan Tasca, bu gençlerin, gençliÄŸin dünyayı insani yardım ve toplum hizmeti yoluyla daha iyi hale getirebileceÄŸinin kanıtı olduÄŸunu kaydetti.
New York City toplum iliÅŸkileri ÅŸefi Marco Carrion de, olayın gerçek bir trajedi olduÄŸunu belirterek, her türlü ÅŸiddeti kınadığını söyledi.
Cinayetin ardından sosyal medyada baÅŸlatılan "Muslim Lives Matter" (Müslümanların hayatı da deÄŸerli) kampanyası hakkında konuÅŸan Carrion, her hayatın ayrım yapılamayacak ÅŸekilde deÄŸerli olduÄŸunu vurguladı.
Törene, Türk toplumundan da temsilciler katıldı.
Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün akÅŸam, diÅŸ hekimliÄŸi öÄŸrencisi Deah Barakat (23), eÅŸi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve baldızı Razan Muhammed (19), Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi kampüsünde önceki gün baÅŸlarına ateÅŸ edilerek öldürülmüÅŸtü.
Polis, cinayetin sebebine iliÅŸkin otoparkla ilgili bir komÅŸu anlaÅŸmazlığı ihtimali üzerinde dururken, teslim olan katil zanlısı Craig Stephen Hicks'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda kendini "ateist" olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması ise olayın, kurbanların Müslüman kimlikleri nedeniyle gerçekleÅŸmiÅŸ olabileceÄŸi ÅŸüphelerini doÄŸurduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.