Sosyal Medya

Güncel

Küba'ya cami için iki formül

Erdoğan'ın Küba ziyaretinde tüm Müslüman ülkelerin katılımıyla ya da sadece Türkiye'nin desteğiyle cami yapılması gündeme geldi



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Küba'nın baÅŸkenti Havana'ya gitti. ErdoÄŸan'ın ziyareti Türkiye'nin Küba'ya yaptığı cumhurbaÅŸkanlığı düzeyindeki ilk ziyaret oldu. Ziyarette ülkeye yapılması planlanan cami de konuÅŸuldu.

Kolombiya'daki programını tamamlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve beraberindeki heyet Küba'ya geçti. Havana Jose Marti Uluslararası Havaalanı'nda ErdoÄŸan'ı, Küba DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Roglio Sierra, Türkiye'nin Havana Büyükelçisi Hasan Servet Öktem ve diÄŸer ilgililer karşıladı.

KÜBA'YA CAMÄ°

Toplantıda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Küba'da cami yapılması konusunu gündeme getirdiÄŸi ve bu konuda iki formül ortaya konulduÄŸu öÄŸrenildi. Bütün Müslüman ülkelerin katılımıyla yapılacak bir projede Türkiye'nin de yer alabileceÄŸi ya da Türkiye'nin de desteklediÄŸi diÄŸer formül olan sadece Türkiye tarafından Santiego kentinde bir cami yapılması formülü üzerinde durulduÄŸu öÄŸrenildi.

Toplantıda gündeme gelen bir diÄŸer konu ise Türk Hava Yolları'nın (THY) Küba'ya doÄŸrudan uçuÅŸu için izin alınmasından oluÅŸtu.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.