Sosyal Medya

Güncel

Bank Asya'nın ortakları BDDK ve TMSF'ye dava açtı

Bank Asya'nın ortakları, yönetimi devralan TMSF'ye ve uygulama sebebiyle BDDK'ya dava açtı



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, geçen hafta yönetimi devralınan Bank Asya'nın ortakları, BDDK ve TMSF'nin karar ve uygulamalarına karşı dava açtı.

Dava açan ortakların avukatı Süleyman TaÅŸbaÅŸ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, davaların açıldığını belirterek, "Belirli bir tarihe kadar istenilen belgeleri tamamlayamamak yönetimi devralma gerekçesi deÄŸildir. Bu Bankacılık Kanunu'na aykırıdır" dedi.

TaÅŸbaÅŸ CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın banka hakkındaki çeÅŸitli tarihlerde yaptığı açıklamalarına atıfta bulunarak "Bu sürecin siyasi bir yönlendirme olduÄŸu açıktır. Aylardır söylenenleri yerine getirmek için bir çaba oldu" dedi.

BDDK 3 Åžubat'ta, Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanımına karar vermesinin ardından bankanın yönetim kuruluna dokuz kiÅŸi atanmıştı.

Yönetimin TMSF'ye devrolmasına gerekçe olarak ise bankada imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye raÄŸmen BDDK'ya verilmediÄŸi gösterilmiÅŸti.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.