Sosyal Medya

Güncel

1 ayda 153 İslamobofik saldırı

Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF), Charlie Hebdo saldırısından sonra 7 Ocak-7 Şubat 2015'te 153 islamofobik saldırı kaydedildiğini duyurdu.



Merkezi Paris'te bulunan CCIF'nin basın toplantısında, Fransa'da 2014'te ve Charlie Hebdo saldırısından sonra 7 Ocak-7 Şubat arasındaki islamofobik saldırılarla ilgili bilgi verildi.

Raporda, 2014'te önceki yıla göre yüzde 10 artışla 764 Ä°slam karşıtı saldırının kaydedildiÄŸi vurgulandı.

Geçen yılki 764 saldırının 22'si bireylere fiziksel, 586'sı ayırımcılık, 25'i de dini mekanlara ve kurumlara saldırı olarak rapor edildi.

Ä°slamofobik saldırıların ilk sıradaki kurbanı yine kadınlar oldu. Geçen yıl saldırıya uÄŸrayanların yüzde 81,5'i kadın, yüzde 18,5'i ise erkekti.

Raporda saldırıların, Charlie Hebdo, Montrouge ve market saldırılarından sonra ciddi ÅŸekilde arttığına da dikkati çekildi. Rapora göre, 7 Ocak-7 Åžubat'ta 153 Ä°slam karşıtı saldırı kaydedildi ve bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artış anlamına geliyor.

Ä°slamofobinin Fransa'da daima var olduÄŸuna iÅŸaret edilen raporda, Charlie Hebdo'dan sonra saldırıların daha açık ve daha vahÅŸi olduÄŸu vurgulandı.

Raporda, Charlie Hebdo sonrasında, okullarda Müslüman öÄŸrencilerin baskı altında olduÄŸuna dikkati çekilirken, terörü övmek suçlamasıyla 12 yaşından küçük iki çocuÄŸun polis tarafından sorgulandığı, 6 yaşındaki bir Müslüman öÄŸrencinin de öÄŸretmeni tarafından bir piyeste, Kouachi kardeÅŸlerden birini canlandırması yönünde baskı gördüÄŸü de paylaşıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.