Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli genci yakarak öldüreni 'deli' diye kurtaracaklar

Filistinli genç Muhammed Hudayr'ı geçtiğimiz yaz yakarak katleden Yahudi, suçunu itiraf etti ancak avukatı Hudayr'ın katilinin cezai ehliyeti olmadığını iddia etti



Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ın katili Yosef Haim ben-David ceza almaktan kurtarılmaya çalışılıyor. Ben-David, Ebu Hudayr'ı ateÅŸe vererek katleden grubun başında yer alıyordu. 

Ben-David, geçtiÄŸimiz yaz iÅŸlediÄŸi cinayeti sonunda itiraf etti. Hudayr'ın katili, Ä°srail Ä°ç Ä°stihbarat Birimi Åžabak'ın yaptığı sorgulama sırasında aylar süren sessizliÄŸinin ardından iÅŸlediÄŸi cinayeti itiraf etti ve cinayeti nasıl iÅŸlediÄŸini anlattığı tatbikatı yaptı. 

Hudayr'ın katilinin suçunu itiraf etmesinin ardından ilginç bir geliÅŸme yaÅŸandı, avukatı Ben-David'in mahkemeye çıkarılmak için cezai ehliyetinin olmadığını iddia etti ve geçtiÄŸimiz yaz iÅŸlediÄŸi cinayetten sorumlu tutulmaması gerektiÄŸini savundu. 

17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr'ın katili Yosef Haim ben-David 7 Temmuz 2014'te tutuklanmıştı. Ben-David ÅŸimdiye kadar susma hakkını kullanıyordu. 

DELÄ° TAKLÄ°DÄ° YAPMIÅžTI

Ben-David tutuklandıktan sonra ceza almamak için deli taklidi yapmaya baÅŸlamıştı. Hudayr'ın katili yakalandıktan sonra "Ben Mesih'im" diye konuÅŸmuÅŸtu. Hudayr'ın katilinin bu çabaları, ÅŸimdi avukatının giriÅŸimiyle resmiyete geçirilmeye çalışılıyor. Avukatı eÄŸer baÅŸarılı olursa, Hudayr'ın katili ceza almayacak. 

Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Kudüs'ün kuzeyindeki Åžuafat beldesinde sabah saatlerinde Yahudi yerleÅŸimcilerce kaçırılmasının ardından ölü olarak bulunmuÅŸtu. Hudayr'ı kaçıran Yahudi yerleÅŸimciler iÅŸkence yaptıktan sonra Filistinli gence yanıcı madde içirip ateÅŸe vererek vahÅŸice katletmiÅŸlerdi. 

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.