Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'e katılmak isteyenler yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, IŞİD'e katılmak için Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan biri Türk vatandaşı 14 kişinin yakalandığını açıkladı.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, güvenlik güçleri 9 Åžubat'ta Gaziantep'in OÄŸuzeli ilçesi Sazgın Mahallesi'nde, Irak Åžam Ä°slam Devleti'ne (IŞİD) katılmak maksadıyla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan bir Türk vatandaşı ile 13 yabancı uyruklu kiÅŸiyi yakaladı.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadeleri alınan ÅŸüphelilerden Türk vatandaşı olan serbest bırakıldı.  

Yabancı uyruklu kiÅŸiler ise sınır dışı edilmek üzere, Gaziantep Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü'ne teslim edildi.

Geçen hafta ise Gaziantep'in OÄŸuzeli ilçesindeki yol kontrol ve emniyet devriyesinde IŞİD mensubu dört kiÅŸi yakalanmıştı.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ Ocak ayının sonunda katıldığı televizyon programında IŞİD'e katılımlar ve bu konuda diÄŸer ülkelerle yapılan iÅŸbirliÄŸi hakkında ÅŸunları söylemiÅŸti: 

"700 civarında katılım olduÄŸunu biliyoruz. Türkiye olarak 91 ülkeden yaklaşık 10 bin kiÅŸiye giriÅŸ yasağı koyduk. Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiÅŸi engellemek için karşılıklı istihbari çalışmalar yapılmıştır. Sınır dışı ettiÄŸimiz 74 ülkeden 1085 kiÅŸiyi de, Türkiye'ye girdikten sonra yakalayıp sınır dışı etmiÅŸiz. Bu çerçevede ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Bu 700 kiÅŸiye iliÅŸkin tedbirler geliÅŸtiriyoruz. Döndüklerinde suç iÅŸlemiÅŸlerse gereÄŸini yapacağız."

 

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.