Sosyal Medya

Güncel

Beşir Atalay Hakan Fidan için yorum yapmadı

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Hakan Fidan'ın adaylığı hakkında yorum yapmayarak 'Polemiğe girmek istemem' dedi.



AK Parti Sözcüsü BeÅŸir Atalay gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, Hakan Fidan'ın adaylığı ile ilgili soruya PolemiÄŸe girmek istemediÄŸini belirterek "CumhurbaÅŸkanımızın, BaÅŸbakanımızın deÄŸerlendirmelerine yorum yapmam. Bu polemiÄŸe bizim girmemiz yanlış olur. Yorum yaparsam polemik olur. Ancak sizlerde biliyorsunuz Hakan Fidan uzun yıllar beraber çalıştığım bir arkadaşım. Ülkemizin yetiÅŸtirdiÄŸi iyi bir arkadaşımızdır. Ancak bunun dışında bir tartışmaya girmek istemem." dedi.

ERDEM BAÅžÇI TARTIÅžMALARI

Erdem BaÅŸçı'yı baÅŸarılı olarak gördüÄŸünü söyleyen Atalay "Ben merkez bankası baÅŸkanımızı, baÅŸkan olmadan çok önce akademik hayattan tanırım. Kendisine çok güvenirim. Çok baÅŸarılı bir Merkez Bankası BaÅŸkanlığı yapıyor diye görüyorum. Ama ekonominin kuralları, faiz tartışmaları onlara çok fazla burada girmek istemem." diye konuÅŸtu.

HÄ°Ç BAÅžVURU YAPMASINLAR

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Sözcüsü BeÅŸir Atalay, milletvekilliÄŸi aday adaylığı için parti teÅŸkilatlarından istifa olacağına dair duyumlar aldıklarını belirterek, ''O arkadaÅŸlarımıza ÅŸimdiden söylüyoruz hiç baÅŸvuru yapmasınlar. BoÅŸu boÅŸuna para vermiÅŸ olurlar Daha önce de açıklamıştık. TeÅŸkilatlarımızda görev alan arkadaÅŸlarımız istifa etmesinler çünkü aday yapılmayacak diye. Kulağımıza gelen bazı istifa haberleri var teÅŸkilatlardan gelen. O arkadaÅŸlarımıza ÅŸimdiden söylüyoruz hiç baÅŸvuru yapmasınlar. BoÅŸu boÅŸuna para vermiÅŸ olurlar. Dün MYK’da aldığımız bir karar var. Aday adaylığı sürecinde partimiz temayül yoklaması yapılıyor. Bu, 28 Åžubat – 1 Mart tarihleri arasında yapılacak." dedi.

AK PARTÄ°'DE ADAYLAR NASIL BELÄ°RLENECEK?

AK Parti'de adayların ÅŸehrin görüÅŸünü, vatandaÅŸlarımızın görüÅŸlerini doÄŸrultusunda belirleneceÄŸini belirten Atalay, "Kanaat önderlerinin görüÅŸünü alacağız. Belki bir sandık koyacağız bir yere ve STK temsilcilerimize, baÅŸkanlarına ve ildeki kanaat önderlerine her ille ilgili o konuda tespitler var, diyeceÄŸiz ki isteyenler gelsin bizim Ak Parti'den kimin o ilde, seçim çevresinde düÅŸüncesi varsa belirtsin. Bir form olacak iÅŸaretleyip sandığa atacak. Ama bu seçim öncesi adaylarımızı belirlerken o ÅŸehrin daha ileri ÅŸekilde görüÅŸlerini bu ÅŸekilde almayı planladık."

"Tabi bunun ötesinde bütün seçim çevrelerinde ayrı ayrı iyi kamuoyu yoklamaları yapacağız. O seçim çevrelerinde adaylarımızı belirlemeden önce bunu yapacağız. Aday adaylarını soracağız. Hangilerinin ÅŸehrinizden AK Parti'den aday olmasını istersiniz diye soracağız. Adaylarımızı merkez yoklamasıyla belirliyoruz ama bu kararımızı verirken bütün yöntemleri kullanacağız. 6 Mart'ta baÅŸlayacak komisyonlarımız çalışacak ama ÅŸehrin görüÅŸünü, vatandaÅŸlarımızın görüÅŸlerini almak için azami çabayı sarf edeceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

MUHALEFET PARTÄ°SÄ°NÄ°N VATANDAÅžI SOKAÄžA ÇAÄžIRMASI ACÄ°ZLÄ°K

"Dün grup toplantısında ve bugün ana muhalefet genel baÅŸkanı sürekli bir sokaÄŸa çaÄŸrı yapıyor. Direnme hakkı diye...
Seçime doÄŸru bir ana muhalefet partisinin vatandaşı sokaÄŸa çağırması bir acizliktir. Åžurada seçime çok kısa bir zaman kalmış. VatandaÅŸ zaten sokaÄŸa gidecek sandığa oyunu kullanacak, seninle ilgili kararını verecek. Seçimden daha önemli bir demokrasi eylemi var mıdır? Sandıktan daha etkili bir demokrasi sembolü var mıdır? Bütün vatandaÅŸlarımız çok önemli bir vatandaÅŸlık görevini yapacak.

Hayır bunlar o sandığa güvenmiyor, millete de güvenmiyor. Onun içinde vatandaÅŸları yasa dışı eyleme çağırıyor. Bu bir acizlik, korkaklıktır. Seçime güvenmemektir, sonucuyla ilgili umutsuzluÄŸa kapılmış demektir."

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.