Sosyal Medya

Güncel

Fethullah Gülen kaçış planını yapmış

Terör Örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen'in kaçmak için kendisine uçak hazırlattığı ortaya çıktı. Cessna tipi, 'Wise' isimli uçak, her an uçuş yapmak üzere Philadelphia Havalimanı'nda tutuluyor.



Terör örgütü kurmak ve yönetmek gibi suçlardan hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen, ABD'yi terk etme hazırlıklarını hızlandırdı. Devlete karşı darbe yapma suçuyla karşı karşıya kalan Paralel Devlet Yapılanması'nın lideri olan Gülen, iade sürecinin hızlanması üzerine kaçış planı hazırlattı. Plana göre olası bir iade durumunda Gülen'in uçağının rotasının Kanada olacağı öÄŸrenildi.

Ä°KÄ° YIL ÖNCE ALINDI

Fethullah Gülen'e 8 kiÅŸilik orta boy CESSNA Jet tipi bir uçak alındı. Uçak özel olarak dizayn edildi. Wise (Bilge) adı verilen özel uçağın ÅŸu anda Pensilvanya eyaletinin ÅŸehri olan Philadelphia Uluslararası Havalimanı'ndaki 42 numaralı hangarında bekletildiÄŸi ifade edildi. Ä°ki Türk pilot ile birlikte, Gülen'in özel uçağının Amerikalı pilotunun, herhangi bir uçuÅŸ için tam donanımlı olarak bekledikleri de öÄŸrenildi. Özel hangarda her türlü bakımı ile yakıt ihtiyacı tamamlanmış ÅŸekilde bekletilen özel uçağın, kış ÅŸartlarına uygun olarak da bakımının yapıldığı kaydedildi.



BÄ°R ABD'li , Ä°KÄ° TÜRK PÄ°LOT

TAKVÄ°M'in ABD ve Türk Ä°stihbarat kaynaklarından aldığı özel bilgiye göre Fethullah Gülen'in özel uçağı için hazırlık bundan 2 yıl önce baÅŸladı. Bunun için Türkiye'de özel bir havayolu ÅŸirketi ile Alman özel bir hava ÅŸirketinde çalışan iki Türk pilot ayarlandı. Bu iki Türk pilot, Türk Hava Kuvvetleri'nde yüzbaşı rütbesi ile görev yaparken 10 yıllık mecburi hizmeti bitirmiÅŸ, Paralel Yapı'nın yetiÅŸtirdiÄŸi kiÅŸiler arasından seçildi. Gülen'in iki Türk pilotun gerçek isimleri yerine Samet Alp ve Rıfat kod isimlerini kullandıkları ve aileleri ile Pensilvanya'da yaÅŸadıkları öÄŸrenildi.

UÇAÄžIN KIÅž BAKIMI YAPILDI

TAKVÄ°M'in elde ettiÄŸi bilgilere göre, Fethullah Gülen için özel olarak alınan ve dizayn edilen Cessna Jet tipi uçak için uluslararası uçuÅŸ belgesinin alındığı da anlaşıldı. Bu belge ile dünyada istediÄŸi ülkeye gidebilecek olan Gülen'in Kanada'yı tercih edeceÄŸi öÄŸrenildi.

KAYNAK: Takvim 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.