Sosyal Medya

Dünya

Erdoğan'ın tweet atması İngiltere'de olay oldu

İngiltere'nin The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabından atılan ilk tweet'i haber konusu yaptı.



Ajansların haberine göre; The Guardian gazetesi, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın hesabından atılan ilk tweet ile ilgili olarak ''Türkiye'nin teknoloji fobili cumhurbaÅŸkanı  ilk tweetini atarak Twitter'e düÅŸmanlığını en sonunda kaybetti mi?'' diye yazdı.

Gazete ÅŸu anda Kolombiya'ya resmi ziyarette bulunan ErdoÄŸan'ın @RTErdoÄŸan kiÅŸisel hesabından pazartesi günü ilk tweetini attığını ve bu tweetin Türkiye'deki sigarayı bırakma günüyle ilgili olduÄŸunu söyledi. 
Gazete, ErdoÄŸan'ın attığı Tweeti de görüntüleyerek ErdoÄŸan'ın hesabının geçmiÅŸte destekçileri tarafından kullanıldığını ÅŸimdi ise CumhurbaÅŸkanı'nın tweet'leri için cumhurbaÅŸkanlığı yönetimi tarafından yönetildiÄŸi ekledi. 

The Guardian ayrıca, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın geçtiÄŸimiz yıl ÅŸubat ayında ''Twitter ile hiçbir alıp veremediÄŸim yok. Zaten bununla uÄŸraÅŸacak vaktim yok. Gece gündüz çalışıyorum'' sözlerine yer verdiÄŸi haberinde, aÄŸustos ayında da ''sosyal medyayı elinde bıçaklı bir katil'' olarak yorumladığını hatırlattı. 

Guardian, hükümetin geçen yıl mart ayında Twitter ve Youtube'u yolsuzluk skandalıyla ilgili kayıtları yaydığı gerekçesiye bir süre kapattığını da ekledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.