Sosyal Medya

Ekonomi

10.5 milyon emekliyi umutlandıran haber!

Yaklaşık 10.5 milyon emekli Temmuz'da zam alacak. Enflasyon öngörüldüğü gibi çıkarsa, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin zammı aynı olacak.



Emeklilerin gündeminden 'zam' konusu düÅŸmüyor. Enflasyona endeksli zam sisteminden ÅŸikayetçi olan SSK ve BaÄŸ- Kur emeklileri, maaÅŸlarında yapılacak artışların memur emeklileri gibi toplu sözleÅŸmeyle belirlenmesini istiyor. Bu yılın Ocak ayında SSK ve BaÄŸ-Kur emeklileri, enflasyona baÄŸlı olarak yüzde 2.33 zam aldı. Memur emeklilerinin maaşında da Ocak'ta toplu sözleÅŸme çerçevesinde yüzde 3 artış oldu. EÄŸer enflasyon öngörüldüÄŸü gibi çıkarsa, Temmuz'da SSK ve BaÄŸ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin zammı aynı olacak. Temmuz'da SSK ve BaÄŸ-Kur emeklileri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleÅŸen enflasyon kadar zam alacak. Memur emeklilerinin maaşı ise Temmuz'da toplu sözleÅŸme çerçevesinde yüzde 3 artacak, ayrıca bu yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 3'ü aÅŸarsa, bunun da farkı verilecek.

PROGRAMDA YER ALDI

2015 programında emeklilere yapılacak zamlara iliÅŸkin hedeflere yer verildi. Buna göre, SSK ve BaÄŸ-Kur emekli maaÅŸlarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Temmuz'da yüzde 3.63 artırılması öngörülüyor. Memur emekli aylıklarının ise oluÅŸacağı tahmin edilen yüzde 0.63'lük enflasyon farkı nedeniyle Temmuz ayında yüzde 3.63 artırılması planlanıyor. Bu tahmin gerçekleÅŸirse, 10.5 milyon emeklinin tamamı Temmuz'da yüzde 3.63 zam almış olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.