Sosyal Medya

YaÅŸam

İstanbul'da yoğun kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un yaptığı uyarıların ardından, beklenen kar yağışı gece saatlerinde İstanbul'a geldi. Saat 01.00 sıralarında başlayan kar, İstanbul genelinde artarak etkisini sürdürüyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini duyurdu.



Ä°stanbul’da akÅŸam saatlerinde sulu ÅŸekilde yaÄŸan kar yağışı gece saatlerinde etkisini iyice arttırdı. Kar yağışı Ä°stanbul’un yüksek kesimlerinde yoÄŸun ÅŸekilde yaÄŸarken alçak kesimlerde daha az yaÄŸdığı göründü. Kısa sürede yollar, yeÅŸil alanlar, binaların çatıları ve park halindeki araçların üzeri beyaza büründü; kartpostallık görüntüler oluÅŸtu.

Özellikle Hadımköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi yüksek ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı Ä°stanbul genelinde etkisini sürdürürken; Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'ne baÄŸlı tuzlama ve kar küreme araçları da, daha önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

Yüksek kesimlerde etkili olan yağış devam ediyor. Bazı bölgelerde termometrelerin 0 ile 1 dereceyi gösterdiÄŸi görüldü.

EÄŸitime devam edilecek

Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, Ä°stanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceÄŸini twitter adresinden duyurdu.

Vali Vasip Åžahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre çok yoÄŸun kar yağışı beklenmediÄŸinden bugün (salı günü) okullarımızda eÄŸitime devam edilecektir" dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.