Sosyal Medya

Dünya

"Bin 500 Rus askeri Ukrayna'ya girdi"

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin basın sözcüsü Lisenko, hafta sonu bin 500 Rus askerinin, doğudaki sınırlardan ülkeye giriş yaptığını öne sürdü.



DoÄŸudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiÄŸi Terörle Mücadele Merkezi'nin basın sözcüsü Andrey Lisenko, hafta sonu bin 500 Rus askerinin, doÄŸudaki sınırlardan ülkeye giriÅŸ yaptığını öne sürdü.

Lisenko, Rusya'nın doÄŸuda iÅŸgal edilen bölgelere silah, cephane ve yakıt yardımını sürdürdüÄŸünü savunarak, "7-8 Åžubat tarihlerinde, Ä°zvarino sınır kapısından bin 500 Rus askeri ile 300'den fazla askeri araç Ukrayna'ya giriÅŸ yaptı" dedi.

Söz konusu askeri konvoyların Luhansk, Debaltsevo ve Antratsit kentlerine doÄŸru ilerlediÄŸini aktaran Lisenko, araçların arasında, çok namlulu ağır roket sistemleri de bulunduÄŸunu dile getirdi.

Lisenko, ayrıca son 24 saatte ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda Ukraynalı 9 askerin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 26 askerin yaralandığını, ayrılıkçıların doÄŸudaki Ukrayna askerlerinin konuÅŸlandığı noktalara ağır silahlarla 100'den fazla saldırı düzenlediÄŸini ifade etti.

Ukrayna'nın doÄŸusundaki gerginliÄŸin yeniden yükselmesiyle bölgedeki çatışmalar ve can kayıpları artarken, taraflar arasında Minsk'te yapılan Üçlü Temas Grubu Toplantısında, doÄŸudaki gerginliÄŸin giderilmesine iliÅŸkin uzlaÅŸma saÄŸlanamamıştı.

Bunun üzerine Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ve Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, perÅŸembe günü Kiev'de Petro PoroÅŸenko ile ertesi gün de Moskova'da Vladimir Putin ile görüÅŸmelerde bulunmuÅŸ, dün de Almanya, Fransa, Ukrayna ve Rusya liderleri telekonferans yöntemiyle yaptığı görüÅŸmelerde, bu liderlerin doÄŸudaki krizin çözümü için 11 Åžubat'ta, Belarus'un baÅŸkenti Minsk'te bir araya gelmeleri konusunda mutabakat saÄŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.